Sport

Ligue 1, etapa 38. Ionuț Radu a retrogradat cu Auxerre. Leo Messi, ultimul joc în tricoul lui PSG. Video

Sâmbătă, 3 iunie, se joacă etapa a 38-a din Ligue 1. Ionuț Radu încearcă salvarea de la retrogradare cu Auxerre, iar Leo Messi joacă ultima partidă la PSG.
03.06.2023 | 23:35
Ligue 1 etapa 38 Ionut Radu a retrogradat cu Auxerre Leo Messi ultimul joc in tricoul lui PSG Video
Portarul Ionuț Radu a fost titular la Auxerre în partida cu Lens, dar echipa sa a pierdut și a retrogradat în Ligue 2. Sursă foto: Twitter AJ Auxerre
ADVERTISEMENT
03-06-2023
18:21

Rezultatele partidele din ultima etapă a Ligue 1

Vezi aici cele mai importante faze

Portarul Ionuț Radu a fost titular la Auxerre în partida cu Lens, dar echipa sa a pierdut și a retrogradat în Ligue 2. Lionel Messi a foist integralist în PSG – Clermont, ultimul meci pentru argentinian la campioana Franței.

Sâmbătă, 3 iunie

  • PSG – Clermont 2-3 (Sergio Ramos 16, Mbappe 21 pen. / Gastien 24, Zeffane 45+1, Kyei 63)
  • AS Monaco – Toulouse 1-2 (Ben Yedder 79 / Aboukhlal 71, Healey 90+4)
  • Brest – Rennes 1-2 (Belkebla 36 pen. / Bourigeaud 13, 45+3 pen.)
  • Troyes – Lille 1-1 (Rony Lopes 72 / Diakite 52)
  • FC Nantes – Angers 1-0 (Ganago 16)
  • Auxerre – Lens 1-3 (Niang 71 / Claude-Maurice 19, 48, Openda 78)
  • – portarul Ionuț Radu a fost integralist la gazde
  • Nice – Lyon 3-1 (Boateng 5 aut., Laborde 28, Moffi 33 / Jeffinho 41)
  • Ajaccio – Marseille 1-0 (Vidal 88)
  • Reims – Montpellier 1-3 (Balogun 28 / Wahi 54, 76, Nordin 59)
  • Lorient – Strasbourg 2-1 (Faivre 10, 36 / Bellegarde 57)

l1

Ligue 1 închide stagiunea 2022-2023 cu etapa 38, ultima, programată, la fel ca și precedenta, sâmbătă, 3 iunie, de la aceeași oră pe toate stadioanele, adică ora 22:00. Campioana, PSG, a devenit oficială în etapa anterioară, după remiza de salon de la Strasbourg. Tot de atunci se știe precis cine s-a mai calificat de pe locul 2 în grupele Champions League, revelația Lens, cine va merge în play-off-ul Champions League, adică Marseille, precum și care sunt trei dintre cele patru retrogradate: Angers, Troyes și Ajaccio. Au mai rămas de stabilit ocupantele locurilor de Europa League și de Conference League și a patra retrogradată. Însă vestea momentului în Franţa este anunţul ofical al clubului PSG referitor la faptul că Leo Messi va pleca după încheierea sezonului.

Auxerre – Lens e meciul speranțelor pentru echipa unde apără Ionuț Radu, în etapa 38 din Ligue 1

În zona superioară mai sunt două locuri europene disponibile, locurile 4 și 5, cel de Europa League și respectiv de Conference League. Distanța la puncte între cele două poziții este numai de o lungime. Pentru ele se bat Lille, 66 puncte, Rennes și AS Monaco, 65 puncte. Ar putea prinde toate trei calificarea, două în Europa League numai dacă Toulouse, care a câștigat în premieră Cupa Franței, nu ar avea drept de participare în Europa pentru faptul că aparține de același proprietar american la fel ca AC Milan.

ADVERTISEMENT

În subsol lucrurile sunt ceva mai simple. În sensul în care doar două echipe luptă pentru supraviețuire. Pe locul fatidic se află acum FC Nantes, 33 puncte, iar pe cel salvator, deasupra liniei echipa lui Ionuț Radu, Auxerre, cu două puncte mai mult. Problema e că Nantes joacă acasă cu lanterna roșie Angers, iar Auxerre tot acasă cu locul 2 Lens și se speră ca oaspeții să fie mai puțin mobilizați după ce au obținut biletele pentru Champions League.

Sâmbătă, 3 iunie, ora 22:00

  • PSG – Clermont
  • AS Monaco – Toulouse
  • Brest – Rennes
  • Troyes – Lille
  • FC Nantes – Angers
  • Auxerre – Lens
  • Nice – Lyon
  • Ajaccio – Marseille
  • Reims – Montpellier
  • Lorient – Strasbourg
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Auxerre – Lens și alte meciuri din etapa 38 din Ligue 1

Odată ce avem deja încheiate campionatele din Anglia și din Germania este evident faptul că spațiul alocat meciurilor din ultima etapă din Ligue 1 este mult mai mare, deși Digi Sport a ales o variantă mult mai comodă pentru ea, dar nu și pentru telespectatori, care vor trebui să se plimbe de pe un stadion pe altul în același timp, așa numitul Multiplex, adică un simultan de transmisiuni live de pe stadioanele unde se decid ultimele locuri europene și unde se joacă pentru supraviețuire.

Din prima categorie va figura partida AS Monaco – Toulouse sau varianta Multiplex de la Troyes – Lille, AS Monaco – Toulouse și Brest – Rennes, precum și meciul lui PSG acasă cu Clermont, pentru că e campioana, iar din a doua meciurile FC Nantes – Angers și, mai ales, Auxerre – Lens, partida care trebuie câștigată de echipa lui Ionuț Radu pentru a fi sigură de prezența sezonul viitor în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 3 iunie

  • ora 22:00 Multiplex Ligue 1 etapa 38: Digi Sport 3, Digi Sport 4
  • ora 22:00 Auxerre – Lens: Orange Sport 2
  • ora 22:00 FC Nantes – Angers. Orange Sport 3
  • ora 22:00 AS Monaco – Toulouse: Orange Sport 4

Auxerre – Lens, meciul pe care echipa lui Ionuț Radu trebuie să îl câștige pentru a rămâne în Ligue 1

Cu siguranță, cea mai mare audiență pentru partidele din etapa a 38-a, ultima din Ligue 1 o poate avea partida de la Auxerre. Acolo unde echipa a cărei poartă este păzită strașnic de românul Ionuț Radu, trebuie să dea proba de foc a faptului că merită să rămână în Ligue 1 învingând pe ocupanta locului 2, Lens. E drept, Lens e sigură de poziția sa, care o duce în viitoarea ediție a grupelor Champions League.

ADVERTISEMENT

E clar că dacă Sang et Or, cum sunt denumiți jucătorii lui Lens după culoarea galben-roșie a echipamentului, vin să joace neținând cont de faptul că sunt deja în Champions League, pentru ca întrecerea să nu fie falsată pe final oaspeții ar fi echipa mai bună, dar fanii lui Auxerre speră în clemența ospeților, care să nu se omoare cu firea și gazdele să găsească drumul spre cele trei puncte izbăvitoare.

Trei echipe se bat pentru două locuri în  Europa în etapa 38 din Ligue 1

Trei echipe se bat pentru a ocupa locurile 4 şi 5, care duc în Europa League şi respectiv în Conference League. Lille se află momentan pe locul 4, cu 66 de puncte, urmată de două formaţii egale ca puncte, 65. Este vorba de Rennes şi de AS Monaco, una dintre marile decepţii ale sezonului ce sa încheia, alături de Lyon.

În ultima etapă toate par a avea misiuni facile. Lille poate merge în Europa League pentru că joacă la retrogradata Troyes. Rennes se poate menţine şi ea pe locul 5, pentru că merge la Brest, echipă scăpată  de orice pericol. În fine, monegascii primesc vizita câştigătoarei Cupei Franţei, Toulouse şi tocmai de la această echipă ar putea veni biletele pentru Europa, dacă nu va primi drept de participare în Europa League pemtru că are acelaşi patron cu AC Milan.

ADVERTISEMENT