Life

Auzi zgomote într-o ureche? Medicii trag un semnal de alarmă: „Întârzierea poate să conducă la o pierdere ireversibilă”

Dacă auzi zgomote într-o singură ureche, este cazul să mergi urgent la medic. Specialiștii au tras un semnal de alarmă.
16.07.2024 | 18:03
Auzi zgomote intro ureche Medicii trag un semnal de alarma Intarzierea poate sa conduca la o pierdere ireversibila
De ce să mergi urgent la doctor în cazul în care auzi zgomote. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Auzi zgomote într-o singură ureche? Specialiștii avertizează și spun că ar trebui să mergi urgent la cabinetul medicului ORL. Auzul ți-ar putea fi afectat pe termen lung dacă nu faci asta.

De ce trebuie să mergi urgent la medic dacă auzi zgomote într-o singură ureche

Dacă auzul unilateral scade, atunci este o urgență medicală. Iar atunci când scade bilateral, este necesară protezarea ambelor urechi, pentru a ajuta creierul să audă corect sunetele, au explicat specialiștii.

ADVERTISEMENT

Urechile sunt organe pereche, astfel că, dacă începi să auzi zgomote într-una singură, este cazul să ceri ajutor. Adina Popescu, medic primar ORL, a dezvăluit de ce acest lucru poate fi rezultatul unui accident.

„Un nerv care a suferit e ca un accident, un accident ischemic, hemoragic. De aceea este foarte important ca pacientul să ajungă repede la medic și să primescă tratament repede.

ADVERTISEMENT

O prezentare cât mai repede la medic poate să ducă la un răspuns corect la tratament, adică o recuperare a auzului. Întârzierea în prezentarea la medic poate să ducă la o pierdere irevesibilă, corectabilă doar prin protezare a auzului”, a explicat medicul pentru stirileprotv.ro. 

„Mergeți la medic”

Dacă auzi zgomote într-o singură ureche, ar putea fi vorba despre o infecție. Însă scăderea auzului poate masca mai multe probleme, inclusiv unele ce țin de boli ale creierului. 

ADVERTISEMENT

„Când e ceva unilateral și mai ales zgomote doar într-o ureche – acufene unilaterale, nu bilateral – mergeți la medic”, a mai spus medicul Adina Popescu. În cazul în care auzul nu mai poate fi recuperat prin tratament, protezarea auditivă, realizată prin intermediul unei audiograme, este soluția.

ADVERTISEMENT

Aceasta este recomandă anual, deoarece arată obiectiv ce și cât aude o persoană. „Rezolvarea problemei prin protezare auditivă poate să fie una de confort, de discreție, un aparat audivit intra-auricular discret, aproape invizibil.

Aparatele auditive au ajuns la un nivel de performanță de a analiza mediul sonor astfel încât pacientul să se adapteze ușor din punct de vedere sonor”, a completat Ionuț Ștefănescu, audiolog.

Tags: