ADVERTISEMENT
Stiri de ultima ora

Avalanşă în Făgăraş! A surprins un grup de 15 persoane! Situaţia victimelor

SMURD s-a mobilizat pentru a evacua cele 15 victime ale avalanşei din Făgăraş. Ce spune Raed Arafat
Autor: Alex Bradescu | 06.01.2018 | 19:21
Avalanşă în Făgăraş! A surprins un grup de 15 persoane! Situaţia victimelor

Un grup de 15 turişti care se afla în masivul Făgăraş a fost surprins de o avalanşă. Cei de la SMURD au trimis un elicopter pentru a extrage persoanele rănite. Au fost mobilizate echipe de intervenţie Salvamont din două judeţe. 

ADVERTISEMENT

”În masivul Făgăraş, zona Capra, s-a produs o avalanşă, două persoane dintr-un grup de cca 15 persoane fiind surprinse de alunecarea de zapada, suferind afecţiuni medicale. Intervin salvamontiştii din Sibiu şi Arges şi un elicopter SMURD pentru extragerea persoanelor accidentate. Salvamontiştii au pregatită şi o targă de transport pe zăpadă în situaţia în care recuperarea şi evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul”, a anunţat, sâmbătă, Dispeceratul National Salvamont, pe pagina de Facebook.

Avalanşă în Făgăraş: Câţi răniţi sunt

Raed Arafat a vorbit despre eforturile care se fac pentru ca toţi cei surprinşi de avalanşă să fie evacuaţi în siguranţă. 

ADVERTISEMENT

”Sunt doi răniţi şi trei persoane care trebuie evacuate din zonă. Un elicopter SMURD dotat cu troliu de salvare pentru recuperarea răniţilor este pe drum. Persoanele sunt foarte conştiente. Unele prezintă leziuni care le împiedică să se deplaseze”, a spus Raed Arafat, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!