News

Avalanșă în Munții Bucegi. O persoană a fost rănită

23.01.2021 | 21:06
Avalansa in Muntii Bucegi O persoana a fost ranita
ADVERTISEMENT

Două persoane au fost surprinse de o avalanșă, sâmbătă după-amiază, în Munții Bucegi, sub vârful Țigănești. Din fericire, una dintre ele a reușit să se salveze și a alertat autoritățile. În schimb, cealaltă victimă a suferit multiple traumatisme de bazin sau coloană, afecțiuni care necesită transportul în condiții speciale.

Potrivit președintelui Salvamont România, Sabin Cornoiu, victimele au fost despărțite de alunecarea de zăpadă și nu au avut ulterior contact vizual sau audio. „Avalanșa a avut câteva sute de metri, poate mai mult de un kilometru.

ADVERTISEMENT

Pericolul de avalanșă este anunțat de câteva săptămâni bune, se menține la un nivel 3, e un grad de risc însemnat ”, a explicat acesta la B1 TV. Urmează să se stabilească dacă tinerele au fost cele care au produs avalanșa.

Avalanșă în munții Bucegi. O tânără a suferit multiple traumatisme

Echipa de prim răspuns a ajuns în zonă, a găsit cele două persoane. Una dintre ele, din păcate are o suspiciune de traumatism  de bazin sau de coloană, deci are o afecțiune medicală care va necesita un transport în condiții deosebite.

ADVERTISEMENT

O altă parte din echipă a continuat deplasare în zona avalanșei, în partea superioară și a găsit și cealaltă persoană. Aceasta nu are probleme medicale deosebite. Amândouă au ieșit din starea de șoc specifică după astfel de evenimente.

Încă o echipă de salvatori din Râșnov a plecat în sprijinul celor aflați în munte și, împreună, vor coborî cele două victime. Noi sperăm ca acțiunea să se termine cât mai repede, să nu se intre foarte mult în noapte.

ADVERTISEMENT

Deja este întuneric afară, și cele două persoane să ajungă cu bine jos, în partea inferioară a muntelui, unde sunt așteptate de ambulanțe ca să le preia pentru a le acorda ajutorul medical necesar.

În niciun moment, cele două victime, în urma ieșirii din avalanșă, nu au avut contact vizual sau audio, nu s-au putuut suna la telefon. Nu au știut nimic una despre cealaltă.

ADVERTISEMENT

Avalanșa a avut câteva sute de metri, poate mai mult de un kilometru. A fost necesară o anumită deplasare și un anumit timp între găsirea celor două victime”, a declarat președintele Salvamont România.

ADVERTISEMENT