Sport

Avantaj CFR Cluj. Cum e ajutată campioana României de programul penultimei etape din Liga 1

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit programul din play-off și din play-out al etapei a 9-a, iar FCSB va juca înaintea derby-ului CFR Cluj - Universitatea Craiova.
05.05.2022 | 16:52
Avantaj CFR Cluj Cum e ajutata campioana Romaniei de programul penultimei etape din Liga 1
CFR Cluj pare avanajată de programul etapei a noua din play-off. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Etapa a noua din play-off-ul și play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1 a fost stabilit de către Liga Profesionistă de Fotbal, iar campioana en-titre pare în avantaj. FCSB va juca cu FC Voluntari, sâmbătă, 14 mai, în Giulești, în timp ce derby-ul CFR Cluj – U Craiova se va disputa o zi mai târziu.

LPF a anunțat programul etapei a 9-a. CFR Cluj, în avantaj

Multă lume se aștepta ca partidele în care sunt implicate contracandidatele la titlu să se joace în aceeași zi, de la aceeași oră, dar nu este cazul. FC Voluntari – FCSB este programat sâmbătă, 14 mai, de la ora 21:00, în timp ce CFR Cluj – Universitatea Craiova duminică, 15 mai, de la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Din cauza programării pe care a făcut-o LPF există trei consecințe:

  1. Dacă s-ar impune FCSB, pentru clujeni EGALUL sau VICTORIA ar însemna același lucru. Doar dacă ar pierde CFR, în ultima etapă ardelenilor nu le-ar mai ajunge o remiză pentru a lua titlul;
  2. În cazul în care FC Voluntari – FCSB s-ar termina egal, CFR știe că doar o victorie în fața Craiovei ar face-o campioană încă de la finalul rundei;
  3. Dacă FCSB ar pierde, atunci trupa lui Dan Petrescu ar ști la ora meciului cu „Știința” că are nevoie de un singur punct pentru a deveni campioană matematic.

Mai mult ca sigur, LPF a programat meciurile de această manieră, pentru că televiziunile nu își doresc să rateze difuzarea unei partide cu potențial de audiență, cumulată pentru cele trei posturi (Digi Sport, Orange Sport, Prima Sport), de Top 3-4 în prime-time, indiferent de ziua din weekend în care se dispută.

ADVERTISEMENT

Programul etapei 9 din play-off și play-out

Play-off

  • Sâmbătă, 14 mai, 16:30: Farul – FC Argeș
  • Sâmbătă, 14 mai, 21:00: FC Voluntari – FCSB
  • Duminică, 15 mai, 21:30: CFR Cluj – Universitatea Craiova

Play-out

  • Vineri, 13 mai, 17:30: Chindia – Gaz Metan
  • Vineri, 13 mai, 20:30: Dinamo – UTA Arad
  • Sâmbătă, 14 mai, 14:00: Clinceni – FC Botoșani
  • Luni, 16 mai, 17:30: FC U Craiova 1948 – Sepsi
  • Luni, 16 mai, 20:30: CS Mioveni – Rapid
ADVERTISEMENT

Programul etapei a 8-a, contestat de Dumitru Dragomir

Programările făcute de LPF au stârnit controverse și înainte de etapa a opta a play-off-ului. Fostul președinte al Ligii, Dumitru Dragomir, a mărturisit că, în mod normal, meciurile U Craiova – FCSB și FC Argeș – CFR Cluj ar fi trebuit să se joace în aceeași zi, de la aceeași oră.

U Craiova – FCSB e programat duminică, 8 mai, de la ora 19:30, cu o zi după ce are loc confruntarea din „Trivale”, de la ora 20:30.

ADVERTISEMENT

„Cum e posibil, domnule? Ce Ligă e asta? Ce Federație? Cum să nu pui meciurile la aceeași oră? Craiova joacă degeaba.

Nu poate niciodată să mai ia campionatul la cum au făcut ei. În loc să pună meciurile la aceeași oră… FCSB poate s-o detroneze pe CFR Cluj doar dacă se joacă cinstit. Dar la cum s-a făcut programul, e necinstit. Pentru Craiova și FCSB e necinstit.

Mai ales pentru Craiova. E total necinstit. Dacă eram, făceam cel mai mare scandal posibil”, a declarat Dumitru Dragomir, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT