Sport

Avantaj moral pentru Dinamo înaintea derby-ului cu FCSB. Acum 34 de ani, „câinii” luau Cupa după o finală cu „eroii de la Sevilla”. Video

25.06.2020 | 10:38
Avantaj moral pentru Dinamo inaintea derbyului cu FCSB Acum 34 de ani cainii luau Cupa dupa o finala cu eroii de la Sevilla Video
ADVERTISEMENT

Deși trece printr-o perioadă neagră din istoria sa, Dinamo are un avantaj moral înaintea derby-ului cu FCSB din prima manșă a semifinalelor Cupei României.

”Câinii” lui Adrian Mihalcea au început cu stângul reluarea play-out-ului și au pierdut acasă cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. Au ajuns astfel în acest moment pe loc retrogradabil.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a spăla un nou sezon rușinos, jucătorii dinamoviști își pun toate speranțele în Cupa României, acolo unde trebuie să treacă de rivalii de la FCSB pentru a ajunge în finală.

Dinamo, avantaj istoric în fața FCSB-ului

Deși FCSB a pierdut dreptul de a purta numele Steaua, mulți consideră că echipa lui Gigi Becali este adevărata continuatoare a câștigătoarei Cupei Campionilor Europeni, și în acest context Dinamo are un avantaj istoric.

ADVERTISEMENT

Prima manșă a semifinalei Cupei României se va disputa joi, 25 iunie, la exact 34 de ani distanță de când Dinamo cucerea trofeul după o finală cu Steaua București, la o lună și jumătate după ce „roș-albaștrii” învingeau Barcelona în finala CCE de la Sevilla.

Condusă la acel moment de pe banca tehnică de Mircea Lucescu, Dinamo s-a impus cu 1-0, printr-un gol marcat la mijlocul reprizei secunde de Marian Damaschin, în finala jucată în fața a 40.000 de spectatori pe defunctul stadion ”23 August”.

ADVERTISEMENT

Echipele la finala de acum 34 de ani au fost următoarele:

  • Dinamo: Moraru – Varga, Nicolae, Movilă, Stănescu – Rednic, Dragnea, Andone, Suciu (Mihăescu 46, Văidean 89) – Damaschin, Orac. Antrenor: Mircea Lucescu.
  • Steaua: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Balint, Stoica, Boloni, Majearu (Bălan 75) – Lăcătuş, Piţurcă. Antrenor: Emeric Ienei.
  • Arbitri: Radu Petrescu (central) – Adrian Porumboiu, George Ionescu (tușieri).

Dinamo – FCSB se joacă joi, de la ora 20:00, în manşa tur a semifinalelor Cupei României, iar Bogdan Vintilă îi pregăteşte o surpriză lui Adrian Mihalcea. FANATIK a aflat că unul dintre fotbaliştii de pe lista neagră a lui Gigi Becali va fi titular în derby-ul care împarte România în două.

ADVERTISEMENT

Fundașul croat Ante Puljic se ia de patronul Ionuț Negoiță, pe care îl crede că vrea să vândă clubul, dar care trebuie să găsească mai repede omul dispus să cumpere și să readucă Dinamo la strălucirea din trecut.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,78 este cota pentru “oaspeții marchează primul gol”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT