Sport

Marele avantaj al Simonei Halep la Australian Open 2022: ”Este mult mai liniștită și mai înțeleaptă”

Simona Halep s-a calificat în optimi la Australian Open 2022, iar antrenorul Daniel Dobre consideră că avantajul fostului lider WTA este că nu mai are accesele de furie din trecut.
22.01.2022 | 16:12
Marele avantaj al Simonei Halep la Australian Open 2022 Este mult mai linistita si mai inteleapta
ADVERTISEMENT

Campioana noastră a reușit o calificare facilă în optimile de finală la Melbourne, învingând-o fără drept de apel pe Danka Kovinic.

În faza următoare, Halep o va întâlni pe Alize Cornet din Franța, care conduce în meciurile directe cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, avantaj important la Australian Open 2022

Imediat după victoria din turul 3 cu Danka Kovinic, antrenorul Daniel Dobre a dezvăluit că marele avantaj al Simonei Halep la Australian Open 2022 îl reprezintă faptul că știe să-și controleze mult mai bine emoțiile.

”Au fost momente pe care Simona le-a gestionat bine în meciul de astăzi, are un parcurs ideal în turneu. Simona a trecut cu bine peste momentele în care a fost solicitată, e pregătită pentru restul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Simona era mai nervoasă pe teren acum cinci ani, făcea cadouri. Simona de acum este mult mai liniștită și mai înțeleaptă”, a declarat Dobre la emisiunea Așii Tenisului de la Digi Sport.

Alize Cornet, un adversar imprevizibil

În optimile de finală de la Australian Open 2022, fostul lider WTA va da piept cu Alize Cornet, iar Daniel Dobre este de părere că franțuzoaica practică un tenis urât și din această cauză este o adversară dificilă.

ADVERTISEMENT

”Următorea adversară, Alize Cornet, este una dintre puținele jucătoare cu un bilanț pozitiv împotriva Simonei. Faptul că nu mai sunt nume mari pe tablou nu înseamnă că nu sunt jucătoare bune. Vor fi meciuri grele.

Simona știe asta, ea niciodată nu a tratat meciurile cu ușurință. A fost foarte atentă până acum. Cornet este o jucătoare dificilă din punct de vedere al stilului de joc, are un tenis urât, imprevizibil”, a încheiat tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Halep atacă revenirea în Top 20

Dubla câștigătoare de Grand Slam a dezvăluit după succesul cu Danka Kovinic că îi este dor să lucreze alături de Darren Cahill, în ciuda faptului că are o echipă de care este mulțumită, însă își dorește să aibă rezultate foarte bune și în actuala componență.

Pentru calificarea în optimile de finală, fostul număr 1 mondial şi-a asigurat un cec în valoare de 236.281 de dolari (328.000 de dolari australieni) şi 240 de puncte WTA. Un succes cu Cornet i-ar aduce în conturi nu mai puțin de 387.919 de dolari.

După accederea între cele mai bune 16 jucătoare la Australian Open 2022, Simona Halep a urcat pe locul 22, în clasamentul live WTA. În acest moment, sportiva de 30 de ani are 2.117 puncte, iar o victorie în meciul cu Alize Cornet ar fi echivalentă cu reîntoarcerea în Top 20.

ADVERTISEMENT
Tags: