Fotbal intern

Avantaj uriaş pentru U Craiova înainte de finala Cupei României! Dinamo sau Astra, două meciuri în 48 de ore

05.05.2021 | 15:25
Avantaj urias pentru U Craiova inainte de finala Cupei Romaniei Dinamo sau Astra doua meciuri in 48 de ore
ADVERTISEMENT

U Craiova este cu un pas şi jumătate în finala Cupei României, după ce a câştigat la pas turul cu Viitorul Târgu Jiu, scor 3-0. FANATIK îţi prezintă ce avantaj uriaş au oltenii înaintea meciului cu trofeul pe masă.

Echipa lui Marinos Ouzounidis luptă pe două fronturi în finalul sezonului, însă cele mai mari şanse le are în Cupa României. Cu un adversar facil în semifinale, U Craiova este aproape calificată în finala Cupei României, unde va da peste Dinamo sau Astra, ambele echipe implicate în lupta pentru evitarea retrogradării în Liga 2. Cum “câinii” şi giurgiuvenii sunt în play-out, câştigătoarea duelului va juca două meciuri în 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Cum este avantajată U Craiova înainte de finala Cupei României. Program infernal pentru Dinamo sau Astra

Pe 11 mai se va disputa returul semifinalei Dinamo – Astra, iar lupta este încă deschisă. Giurgiuvenii au câştigat manşa tur, însă “câinii” sunt într-un moment favorabil, după două victorii consecutive în play-out. Câştigătoarea duelului va avea parte de un program de foc.

LPF a anunţat miercuri programul ultimei etape din play-out, iar toate cele cinci meciuri se vor juca joi, 20 mai, de la ora 20:30. 48 de ore mai târziu, pe 22 mai, Dinamo sau Astra va disputa finala Cupei României la Ploieşti.

ADVERTISEMENT

U Craiova va avea o zi în plus de odihnă înainte de finala Cuperi României. Oltenii joacă miercuri, 19 mai, de la ora 20:30, derby-ul cu FCSB din play-off-ul Ligii 1, astfel jucătorii lui Marinos Ouzounidis vor rămâne în Bucureşti după meciul de la Giurgiu.

LPF şi cluburile au vrut schimbarea programului, FRF a spus nu

Din informaţiile FANATIK, LPF şi cluburile din Liga 1 au solicitat la ultimul Comitet Executiv al FRF o rocadă în programul competiţional. Astfel, finala Cupei României ar fi fost mutată la mijlocul săptămânii, atunci când erau programate meciurile etapei a 9-a din play-off şi play-out, în timp ce runda s-ar fi jucat în weekend.

ADVERTISEMENT

Oficialii Federaţiei au refuzat planul LPF şi al cluburilor, astfel că meciurile au rămas să se dispute la datele stabilite. Cum etapa a 9-a este ultima în play-out, partidele trebuie să se dispute la aceeaşi oră şi în aceeaşi zi.

În ultima etapă din play-out, Dinamo primeşte vizita Chindiei Târgovişte, în timp ce Astra Giurgiu se deplasează la Ovidiu pentru meciul cu Viitorul.

ADVERTISEMENT

Finala Cupei României se joacă din nou la Ploieşti

Ploieşti va găzdui a treia finală consecutivă a Cupei României, după ediţiile 2019 şi 2020. În urmă cu doi ani, pe “Ilie Oană” a triumfat Viitorul în faţa Astrei, în timp ce anul trecut a fost rândul celor de la FCSB să câştige trofeul după o victorie cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Tot pe “Ilie Oană” s-a jucat şi finala ediţiei 2017, când FC Voluntari a produs marea surpriză şi a învins-o pe Astra Giurgiu la loviturile de departajare.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – Universitatea Craiova: 2,63 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT