News

Pasagerii care au certificatul digital european nu mai trec prin controlul DSP la aeroportul Otopeni

Pasagerii care sunt vaccinați și ajung pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni nu vor mai trece prin controlul DSP.
13.07.2021 | 20:55
Pasagerii care au certificatul digital european nu mai trec prin controlul DSP la aeroportul Otopeni
Avantaje pentru persoanele vaccinate care sosesc pe Aeroportul Henri Coandă. Despre ce este vorba foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În toată această perioadă de pandemie, pasagerii care au aterizat pe Otopeni au întâmpinat o multitudine de probleme, în repetate rânduri formându-se cozi interminabile la controlul epidemiologic realizat de către DSP.

Certificatul de vaccinare introdus la începutul acestei luni reprezintă una dintre modalitățile prin care persoanele ar trebui să treacă mai ușor prin punctele vamale de orice tip.

ADVERTISEMENT

Pasagerii care au certificatul digital european scapă de cozi pe Aeroportul Otopeni

Luni, autoritatea care se ocupă de administrarea Aeroportului Internațional “Henri Coandă” a precizat ce tipuri de avantaje ar putea avea pasagerii care sunt vaccinați în momentul aterizării.

Compania Națională de Aeroporturi București a informat marți că pasagerii care dețin certificatul digital european nu vor mai fi nevoiți să treacă prin filtrul de control al angajaților de la Direcția de Sănătate Publică, cel care a fost de multe ori sursa care a generat niște cozi extrem de mari în incinta aeroportului.

ADVERTISEMENT

Persoanele care provin din țările aflate pe “lista galbenă” pot să folosească acest flux fără control atâta timp cât prezintă un certificat digital european COVID-19 sau un test PCR negativ efectuat cu cel mult trei zile înainte de îmbarcare, conform Biziday.

Și pasagerii care vor veni din țări aflate pe “lista roșie” pot să treacă prin acest flux verde, condiția fiind deținerea unui certificat digital european COVID. De exemplu, cele emise de către Regatul Unit nu sunt valabile.

ADVERTISEMENT

“Rugăm pasagerii să își actualizeze permanent informațiile privind intrarea în țară, acestea suferind modificări frecvente.

De asemenea, insistăm ca pasagerii care sosesc din țări aflate pe lista roșie sau galbenă să își completeze din timp formularul solicitat de autoritățile sanitare din România. Acesta poate fi descărcat de pe site-urile companiilor aeriene sau www.mae.ro

ADVERTISEMENT

Având în vedere că traficul de pasageri în sezonul de vară este în creștere iar regulile impuse de pandemie prevăd controale suplimentare, timpii de așteptare pentru formalități (check-in, control de frontieră) dar și pentru preluarea bagajelor pot crește în orele de vârf; totuși, aceștia nu depășesc, de regulă, timpii de așteptare de pe celelalte aeroporturi europene.

Prezența din timp, la aeroport, pentru pasagerii care urmează să decoleze, este în continuare recomandată ferm”, a explicat biroul de presă al Companiei Naționale de Aeroporturi București.

ADVERTISEMENT