News

Avantajul celor vaccinați față de cei nevaccinați înainte de valul 4 al pandemiei. Anunțul medicului Alexandru Rafila

Valul 4 al pandemiei bate la ușă și în România. Medicul Alexandru anunță care este avantajul celor vaccinați față de cei nevaccinați anti-Covid.
28.07.2021 | 09:54
Avantajul celor vaccinati fata de cei nevaccinati inainte de valul 4 al pandemiei Anuntul medicului Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Valul 4 al infectărilor cu Covid-19 se apropie și de România. În ultimele zile s-a observat o creștere semnificativă a infectărilor, iar specialiștii din lumea medicală sunt convinși că e o chestiune de timp până când acesta se va instala.

Cei mai predispuși la forme grave de SARS-CoV-2 care ar putea conduce și la deces sunt cei care nu s-au imunizat anti-Covid.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe cei care au primit serul, aceștia sunt mai avantajați și ”Pot sta mult, mult mai liniștiți”, este de părere epidemiologul Alexandru Rafila.

Alexandra Rafila ne spune care este avantajul celor vaccinați față de cei nevaccinați înainte de valul 4 al pandemiei

Întrebat dacă România va putea face față valului 4 al pandemiei, având în vedere prin ce a trecut țara noastră în valul al 3-lea, și dacă persoanele vaccinate ar putea sta puțin mai liniștite față de cele nevaccinate, Alexandru Rafila a răspuns:

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță cei vaccinați pot sta mai liniștiți, nu pentru că vaccinul i-ar proteja în totalitate de îmbolnăvire, ci pentru că vaccinul i-ar proteja de formele care necesită spitalizare, de complicații și, implicit, de deces.

Din punctul ăsta de vedere, cei vaccinați pot sta mult, mult mai liniștiți. Ăsta este un argument foarte serios în favoarea vaccinării”, a spus medicul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Medicului Rafila i se par ciudate aprecierile și previziunile oficialilor din sănătate în legătură cu intensitatea unui nou val de îmbolnăviri.

”Dacă facem față… Mie mi se pare un singur lucru foarte ciudat, aceste simulări în patru scenarii, că o să avem între câteva sute și 1500 de cazuri la mijlocul lunii septembrie sau spre sfârșitul lunii septembrie.

ADVERTISEMENT

Chiar se face o estimare, o auzeam pe doamna ministru (n.r. Ioana Mihăilă) astăzi, câte paturi vor fi ocupate la secțiile de terapie intensivă. Depinde cine se îmbolnăvește”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila, avertisment înainte de valul 4: ”Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, nevaccinate, o să avem o problemă”

Dacă cei vaccinați sunt relativ protejați de infectare și foarte protejați față de formele severe, persoanele care sunt vulnerabile și nici nu s-au imunizat s-ar putea confrunte cu mari probleme, mai spune medicul Rafila.

”Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, care au fost nevaccinate, o să avem o problemă și o să fie greu de gestionat. Dacă se îmbolnăvesc persoane tinere, care de obicei fac forme mai ușoare de boală, atunci nu se pune problema că nu se poate gestiona această situație”, a mai precizat medicul, la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT