Sporturi

Avantajul important pe care Simona Halep îl va avea cu Elina Svitolina: „Am luat o decizie de ultim moment”

14.02.2019 | 22:56
Avantajul important pe care Simona Halep il va avea cu Elina Svitolina Am luat o decizie de ultim moment

Simona Halep o va întâlni pe Elina Svitolina în semifinale la WTA Doha. Cele două sportive s-au mai întâlnit de șase ori până acum, iar ucraineanca are un palmares pozitiv, conducând-o pe Simona cu 4-2.

Totuși, dacă Halep avea în program participarea la acest turneu, Elina Svitolina a primit un wild-card. Jucătoarea din Ucraina se recupera după o accidentare la gât și la spate în momentul când organizatorii i-au propus să participe la turneul din Qatar.

Svitolina a dezvăluit informația la startul turneului, spunând că decizia sa de a participa a fost una de ultim moment.

Avantajul important pe care Simona Halep îl va avea cu Elina Svitolina

„Nu voiam să particip la Doha. Mă gândeam să mă odihnesc. Dar cred că m-am recuperat ceva mai devreme. În plus, mi-am amintit că aici am avut mereu amintiri plăcute, așa că am luat o decizie de ultim moment” – a spus Elina Svitolina la startul turneului.

Cel puțin deocamdată, Svitolina nu pare afectată însă de problemele fizice, evoluând excelent în disputele cu Jelena Ostapenko și Karolina Muchova, pe care le-a învins în minimum de seturi. La fel s-a calificat și Halep în semifinale, grație succeselor cu Lesia Tsurenko și Julia Goerges.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Angelique Kerber și Elise Mertens.

Halep nu a mai învins-o pe Svitolina din 2017, de la Roland Garros. Sportiva din Ucraina are în acest moment o serie de trei victorii consecutive împotriva româncei.

Totuși, Simona e pe val, reușind patru victorii consecutive, cea mai bună serie din acest an. Două victorii au venit la Fed Cup, acolo unde România s-a calificat în semifinale după o așteptare de 46 de ani. Simona Halep le-a învins în arena indoor de la Ostrava pe Katerina Siniakova și pe Karolina Pliskova.

Svitolina nu a mai jucat de la Australian Open, acolo unde era eliminată în „sferturi” de Naomi Osaka, cea care avea să câștige trofeul.