Fotbal intern

Avantajul lui CFR Cluj pentru finala camponatului cu U Craiova! Oltenii nu au mai jucat de 15 zile

03.08.2020 | 11:46
Avantajul lui CFR Cluj pentru finala camponatului cu U Craiova Oltenii nu au mai jucat de 15 zile
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și CFR Cluj se vor duela în această seară  de la 20:30 în jocul care va decide noua campionă a României.

Înaintea partidei echipa lui Dan Petrescu este liderul primului eșalon, cu 46 de puncte. Craiova ocupă poziția secundă, cu 44 de puncte.

ADVERTISEMENT

Marele avantaj al ardelenilor din această confruntare este legat de faptul că oltenii nu au mai jucat un meci oficial de pe 19 iulie, adică de 15 zile. Atunci Craiova câștiga în deplasare contra lui FC Botoșani, cu 2-0, prin golurile marcate din penalty de Alexandru Cicâldău și Gustavo, în minutele 73 și 90+5.

Două meciuri au jucat ardelenii săptămâna trecută, Craiova niciunul

CFR Cluj s-a confruntat cu probleme legate de coronavirus, foarte multe teste ale clujenilor ieșind pozitive. Cu toate acestea, ardelenii au apucat să joace în două partide săptămâna trecută, astfel, sunt mai în formă decât oltenii.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Dan Petrescu a jucat în ultimele două runde cu FC Botoșani pe teren propriu, pe 28 iulie și a învins cu 1-0 printr-un gol marcat din penalty de Ciprian Deac. În runda următoare, ardelenii au întâlnit-o pe 31 iulie pe FCSB și au obținut din nou o victorie, cu 2-0. Mateo Susic și Cătălin Itu au fost cei care au făcut ca CFR-ul să ia toate cele trei puncte.

Meciul Craiovei cu Astra a fost amânat de mai multe ori

Craiova trebuia să o întâlnească pe Astra Giurgiu miercuri, dar jocul a fost amânat pentru vineri și nici vineri nu s-a jucat.

ADVERTISEMENT

Partida a fost amânată deoarece la olteni a apărut un caz de coronavirus, iar un alt test a fost neconcludent. Astfel meciul a fost reprogramat. Lucian Pretorian a fost oficialul oltenilor găsit pozitiv, iar antrenorul Craiovei a avut un test neconcludent.

Meciul a fost amânat din nou pe 29 iulie după ce un jucător de la Astra Giurgiu a fost depistat pozitiv la coronavirus. Este vorba despre Crepulja.

ADVERTISEMENT

Apoi partida dintre Craiova și Astra trebuia să se joace pe 31 iulie, dar alți patru jucători de la giurgiuveni au fost depistați pozitiv. David Lazar, Constantin Dima, Costel Avram și David Bruno sunt cei patru jucători care au virusul.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 2,67 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT