Fotbal intern

VIDEO / Avem BLATIŞTI în Liga 1? Au început audierile!

BLATIŞTI în Liga 1. Cotidianul olandez ”De Volkskrant” a scris că anumite partide disputate de formaţia Willem II au fost ”trîntite” în sezonul 2009-2010. În urma articolului apărut...
19.01.2015 | 14:42
VIDEO  Avem BLATISTI in Liga 1 Au inceput audierile

BLATIŞTI în Liga 1. Cotidianul olandez ”De Volkskrant” a scris că anumite partide disputate de formaţia Willem II au fost ”trîntite” în sezonul 2009-2010. În urma articolului apărut în presă, Federaţia Olandeză de Fotbal urmează să deschidă o anchetă.

BLATIŞTI în Liga 1. “Avînd în vedere gravitatea faptelor deschise, vom depune plîngere la Parchet pentru a se deschide o anchetă cu privire la acest caz”, se arată într-un comunicat al federaţiei (KNVB). De-a lungul anchetei, jucători, antrenori, responsanili ai cluburilor şi arbitri urmează să fie audiaţi. Olandezii mai scriu că mafia pariurilor din Singapore ar fi cîştigat foarte mulţi bani în urma meciurilor trucate.

A ajuns în Liga 1

BLATIŞTI în Liga 1. Alfons Groenendjik este unul dintre oamenii implicaţi în acest scandal. Acesta era în perioada respectivă antrenor principal la Willem, fiind unul dintre persoanele care au asistat la meciul anchetat. Interesant este faptul că în acest moment olandezul este în România, fiind director tehnic la U Cluj, unde a fost adus de George Ogăraru, antrenorul studenţilor.

632752-ogararu

BLATIŞTI în Liga 1. În perioada blaturilor anchetate Ogăraru era jucătorul lui Ajax Amsterdam, însă românul nu a fost folosit în partida cu Willem.

Cînd a fost întrebat de blaturi, Alfons Groenendjik nu a negat acuzaţiile: “Sînt deschis investigaţiei demarate de Federaţie. Să se facă lumină! Cine sînt eu să spun că n-a fost nimic dacă există dovezi?”

Alfons Groenendjik a fost un jucător olandez care a evoluat de-a lungul carieriei la Ajax, Manchester City, Roda, Utrecht sau Sparta Rotterdam, iar în meseria de antrenor a stat pe banca celor de la Willem şi Den Bosch. Acum este director tehnic la U Cluj.

BLATIŞTI în Liga 1. Ce meciuri sînt anchetate

BLATIŞTI în Liga 1. Scandalul blaturilor din Olanda a atras atenţia tuturor. Cele două meciuri în care se bănuie că a fost implicată mafia parurilor au avut loc în sezonul 2009-2010, ambele disputate de Willem, antrenată în aceea perioadă de Alfons Groenendjik.

Prima partidă, Ajax – Willem, terminată 4-0, şi Feyenoord – Willem, scor final 1-0. Conform presei din Olanda, prin intermediul unui mijlocaş, Kargbo, mafia din Singapore le-a promis 100.000 de euro pentru fiecare meci pierdut, cu Ajax la o diferenţă de minimum trei goluri şi cu Feynoord la minimum două.

AJAX – WILLEM 4-0

FEYENOORD – WILLEM 1-0

Pentru Veloso a urmat un titlu

Leo Veloso, în vîrstă de 27 de ani, a fost unul dintre jucătorii care făceau parte din lotul lui Willem II în perioada meciurilor anchetate. Acesta a evoluat în duelul cu Ajax, fiind eliminat în minutul 80 la 2-0 pentru Ajax Amsterdam, iar în duelul cu Feyenoord a fost complet absente de pe teren, primind una dintre cele mai mici note.

În sezonul următor brazilianul a fost achiziţionat de CFR Cluj, alături de care a cîştigat titlul şi Cupa. A evoluat 20 de partide pentru gruparea din Liga 1, dar nu a marcat nici un gol.

Fundaş de meserie, Veloso a plecat apoi la Cernomoreţ, de unde s-a întors în ţară, semnînd din 2014 cu Goias.

1328-301581-leo_veloso