News

“Avem nevoie de restricții mai severe.” Răzvan Cherecheş propune un lockdown dur, ca în Austria

Răzvan Cherecheş susține măsuri mai dure în România, în contextul în care rata moralității este foarte mare. Expertul vrea un lockdown ca în Austria, unde nevaccinații au restricții.
15.11.2021 | 10:27
Avem nevoie de restrictii mai severe Razvan Chereches propune un lockdown dur ca in Austria
ADVERTISEMENT

Expertul în sănătate publică a precizat că în țara noastră ar trebui să se aplice niște măsuri mult mai dure, având în vedere numărul mare de persoane care și-au pierdut viața de la începutul pandemiei și până acum.

De asemenea, o astfel de hotărâre ar trebui luată mai ales pentru că numărul deceselor se menține la un nivel ridicat, chiar dacă noile îmbolnăviri au scăzut constant.

ADVERTISEMENT

În România ar trebui luate măsuri mult mai severe, spune specialistul

Răzvan Cherecheș a detaliat pe pagina sa de Facebook opinia sa despre situația pandemiei din țara noastră și a spus că ar trebui să fie niște restricții mult mai dure pentru persoanele care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

Dacă vrem să nu mai avem sute de morți zilnice, atunci aceasta ar fi singura soluție pentru a evita tragediile provocate de îmbolnăvirea cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Totodată, specialistul în sănătate publică a vorbit despre cazul Austriei, care a decis să introducă un lockdown pentru cei care nu sunt imunizați, exemplu pe care crede că ar trebui să îl urmeze și România.

Specialistul dă exemplu Austria și măsurile luate aici

De asemenea, expertul a vorbit despre măsurile care au fost luate în Austria în privința unui lockdown pentru nevaccinați.

ADVERTISEMENT

Astfel, timp de zece zile, acestea vor avea parte de restricții mult mai severe și pot ieși din casă numai cu motive bine întemeiate.

Și amenzile sunt pe măsură, precizează Răzvan Cherecheş, care a spus că sancțiunile ajung la 1450 de euro.

ADVERTISEMENT

“Începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile.

Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1450 euro”, a scris Răzvan Cherecheș, pe pagina sa de Facebook.

Rata de vaccinre din Austria este de 65%, dar autoritățile tot au luat măsuri dure

În același timp, Răzvan Cherecheşa transmis că situația din Austria este una mult mai fericită decât la noi în țară, având în vedere că rata de vaccinare din această țară este de 65%.

La noi, procentul vaccinaților este mult mai mic.

“Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensivă.

Din nefericire, rata de vaccinare este mult mai mică la noi, deci avem și noi nevoie de restricții mai severe, dacă vrem să evităm sutele de morți pe zi”, a mai spus Răzvan Cherecheş.

ADVERTISEMENT