Sporturi

Avem patru români în OPTIMI! Monica Niculescu și Irina Begu, în dialog cu FANATIK la Wimbledon: “Am jucat ca în Fed Cup!” + Momentul neplăcut din meci: “Unde eşti, Alex?”

07.07.2019 | 01:50
Avem patru romani in OPTIMI Monica Niculescu si Irina Begu in dialog cu FANATIK la Wimbledon Am jucat ca in Fed Cup  Momentul neplacut din meci Unde esti Alex
Irina Begu și Monica Niculescu au făcut un meci foarte bun pentru calificarea în turul 3 la Wimbledon 2019.

Irina Begu și Monica Niculescu s-au calificat în optimi la Wimbledon, în proba de dublu feminin, după ce au reușit să le învingă pe Han și Kalashnikova, scor 3-6, 6-3, 6-0. Româncele, care au urcat la 4 numărul românilor calificaţi în optimi la Grand Slamul britanic, au jucat impresionant în decisiv, prestație care le dă motive să spere la o surpriză în acest turneu. FANATIK este la Londra și a vorbit cu Moni și Iri după meci. Ca de obicei, fetele fac o echipă excelentă și atunci când fac declarații. Se completează perfect, cu Monica mereu gata să intervină pentru a “închide punctul” 🙂

“Ca atitudine și ca joc, mi-a plăcut mult setul 3. Așa mi-ar plăcea să jucăm mereu. Ca atitudine, ca energie, pozitive. Primul set nu mă simțeam relaxată. Iar în decisiv, pot să spun că am jucat ca în FedCup. Concentrate, nu am lăsat nimic. Setul ăsta a fost chiar mai bun decât decisivul din primul meci”, a spus Monica, plină de entuziasm.

Neplăcerile create de jocurile disputate terenurile mici la Wimbledon 2019. Monica Niculescu: “Îmi venea să zic: Unde ești, Alex?”

Irina însă a domolit puțin din entuziasmul Monicăi: “Toate meciurile sunt grele. Am jucat ani de zile, ne știm foarte bine. Dar avem nevoie de ritm, să ne cunoaștem pe teren. Iar meciurile astea ne dau încredere, ne simțim una pe alta”.

Monica și-a adaptat puțin discursul și, dacă tot nu au fost probleme puse de adversare, și-a amintit cine a încurcat-o cel mai mult la acest meci. “Un lucru știm sigur, că suntem în săptămâna a doua la Wimbledon. Oricum, e foarte cald aici, nu îmi vine să cred. Iar pe teren mi s-a părut că este multă gălăgie. Chiar am auzit o doamnă cum striga ‘Alex, Alex’. Îmi venea să zic: ‘Unde ești, Alex?’ 😀 Mâine (n.r. duminică) poate reușim să facem niște scheme de dublu, ceva. Mergem pe terenurile de antrenamente și vedem ce e de făcut”.

Monica Niculescu speră să repete finala jucată în 2017 la Wimbledon, de această dată alături de Irina Begu

În final, Monica a ținut să precizeze că nu face deja planuri pentru fazele finale ale competiției. În 2017, Niculescu juca finala de la Wimbledon la dublu feminin, alături de Chan. Pierdeau la Makarova / Vesnina. “Îmi doresc foarte mult să ajungem cât mai bine, dar luăm lucrurile meci cu meci. Ce, credeți că mă gândeam eu când am ales să joc cu Chan, că o să ajung în finală”, a spus Monica.

Irina Begu nu este de acord cu noul format de la FedCup, dar vrea revanșa cu Franța

Irina vrea să aibă rezultate la dublu pentru a merge la Jocurile Olimpice alături de România, dar a și găsit un “adversar” neașteptat. “Vrem să jucăm cât mai multe turnee la dublu, chiar dacă e cam greu cu bătrânețea. Nu știu foarte bine noul sistem de la Fed Cup. Nu pot să zic că îmi place. E total diferit să joci acasă. Țin minte cum a fost în grupa aia Euro-africană, când am jucat o săptămână la Budapesta. A fost foarte greu. Normal că mi-aș dori o revanșă cu Franța, dar mai e până atunci”.

Monica Niculescu și Irina Begu merg în optimile de finală, unde vor juca împotriva favoritelor 3 de la Wimbledon 2019, Barbora Strykova și Su-wei Hsieh. Alți doi români sunt calificați în optimile competiției. Halep la simplu feminin, unde o are adversară pe Cori Gauff, iar Horia Tecău la dublu masculin, alături de Jean Julien Rojer. Tecău și Rojer îi au ca adversari pe favoriții 9, Gonzalez / Zeballos.