Sport

Avem tactica lui Hansi Flick pentru Germania – România! Karim Adeyemi, titular în atac! Cum vrea să spargă jocul lui Rădoi?

Hansi Flick pregăteşte până în cel mai mic amănunt meciul Germania - România, iar selecţionerul nemţilor are pregătită tactica prin care vrea să-l surprindă pe Rădoi
06.10.2021 | 15:55
Avem tactica lui Hansi Flick pentru Germania  Romania Karim Adeyemi titular in atac Cum vrea sa sparga jocul lui Radoi
Avem tactica lui Hansi Flick pentru Germania - România! Karim Adeyemi, titular în atac, şi cum vrea să spargă jocul lui Mirel Rădoi
ADVERTISEMENT

Germania – România se joacă vineri, de la ora 21:45, în etapa a 7-a din preliminariile CM 2022, iar Hanis Flick are câteva puncte fixate pentru formula de start a meciului de la Hamburg. O parte din tactica selecţionerului nemţilor a fost dezvăluită, după ce antrenorul cu portarii a fost surprins în timp ce curăţa tabla de informaţii.

Ce tactică va folosi Hansi Flick în Germania – România

Primul punct important de pe tabla lui Hansi Flick arată că Germania va ataca România cu unul dintre cei mai în formă tineri fotbalişti ai momentului. Mai exact, Karim Adeyemi ar urma să fie titular, după prestaţiile excelente pe care le-a avut la RB Salzburg.

ADVERTISEMENT

Conform fotografiei preluate din Bild+, Hansi Flick are patru jucători ţintă pentru meciul de vineri: Karim Adeyemi, Thomas Muller, Leroy Sane şi Joshua Kimmich. Selecţionerul nemţilor a fost încântat de jocul puştiului de 19 ani, motiv pentru care l-a ales în schema celor patru la antrenamentul de marţi.

Planul de la antrenamentul de marţi al Germaniei (sursă foto: Bild+)

În exerciţiul ales pentru cei patru jucători, Hanis Flick a mai introdus alţi patru fotbalişti (Leon Goretzka, Serge Gnabry, Niklas Sule şi Florian Wirtz). Formarea unor triunghiuri a fost sarcina impusă de selecţionerul nemţilor, iar schimbul de pase a trebuit să aibă un tempo ridicat.

ADVERTISEMENT

Astfel, Hanis Flick îşi va dori ca jucătorii lui să joace în combinaţii rapide, din două atingeri, cu pase scurte. La exerciţiul de marţi, şuturile trimise în mini-porţi, după 8 pase succesive, au fost punctate cu 3 puncte. Câte 1 punct a fost oferit după ce mingea intra în mini-porţi, în urma a 12 pase succesive.

Cum l-a convins Karim Adeyemi pe Hansi Flick

Conform Bild+, Hansi Flick a fost impresionat de prestaţiile lui Karim Adeyemi din ultimul timp, motiv pentru care este decis să-l folosească din primul minut în meciul Germania – România. Antrenorul a găsit multe similitudini între atacantul de 19 ani şi Gerd Muller, fostul mare golgeter al nemţilor şi al lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Hanis Flick este mulţumit de felul în care Karim Adeyemi se poziţionează pe teren, în special forţa de pătrundere în acreu, şi de faptul că poate combina cu uşurinţă în spaţii mici. Acest aspect l-a putut observa foarte bine la antrenamentele naţionalei din luna septembrie, când l-a convocat în premieră şi i-a oferit debutul în meciul cu Armenia, când a şi marcat.

În plus, un alt mare avantaj al atacantului de la RB Salzburg este că ştie cum să caute contactul, motiv pentru care a scos patru lovituri de la 11 metri în meciurile jucate de campioana Austriei în grupele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Cum ar putea să arate Germania în meciul cu România. Semn de întrebare în poartă

Hanis Flick trebuia să ia o decizie în privinţa postului de portar. Manuel Neuer nu a fost prezent la primul antrenament de marţi, când s-a pregătit separat în hotel, dar a venit la sesiunea de seară.

Portarul lui Bayern Munchen resimte nişte probleme mai vechi, însă selecţionerul va lua o decizie abia după ultimul antrenament dinaintea partidei.

Pe lângă Karim Adeyemi, Hanis Flick este atent şi la pregătirea lui Florian Wirtz, cel mai în formă jucător pe care Germania îl are în lot. Mijlocaşul ofensiv de 18 ani a marcat 5 goluri în ultimele 6 meciuri jucate la Bayer Leverkusen şi are deja 3 selecţii pentru “Die Mannschaft”.

Posibilul “11” al Germaniei pentru meciul cu România: Neuer (Ter Stegen) – Hofmann, Rudiger, Sule, Kehrer –  Goretzka, Kimmich – Gnabry, Muller, Sane – Adeyemi

De la mijloc în sus, cu excepţia lui Karim Adeyemi, Hansi Flick ar urma să folosească doar jucători de la Bayern Munchen. Aceştia vin după înfrângerea surprinzătoare din Bundesliga, 1-2 cu Eintracht Frankfurt.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,00 este cota pentru „gol marcat de Karim Adeyemi” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: