Fotbal intern

Aventurile lui Andrei Prepeliță în Rusia! “Aveam colanţi, helănci, tălpici speciale care se încălzeau”

25.11.2018 | 17:29
Andrei Prepeliță a a evoluat un sezon în Rusia, la Rostov

Fostul mijlocaș al FCSB-ului, Andrei Prepeliță a trăit adevărate aventuri în perioada petrecută în Rusia! Mijlocașul Concordiei Chiajna a stat un sezon la Rostov, formație pentru care a reușit să marcheze o singură dată. Prepeliță a povestit cum, la un moment dat, nici nu mai contabiliza orele petrecute în avion.

“N-am adunat câte ore am călătorit cu avionul în Rusia pentru că eram de fapt numai în zbor. Sâmbăta, duminica erau meciurile de campionat, zburam tot timpul. Marţi, miercuri erau jocurile de Champions League, deEuropa League. Cel mai departe a fost la Tomsk, a durat cinci ore, sau la Ekaterinburg la fel. Acolo am prins un frig, ceva de genul minus 29 de grade Celsius. Am jucat cu Ural, echipa de acum a lui Eric Bicfalvi”, a declarat Andrei Prepeliţă pentru ProSport LIVE.

Aventurile lui Andrei Prepeliță în Rusia! Andrei Prepelita paraseste terenul eliminat in meciul de fotbal dintre Concordia Chiajna si FC Viitorul, din cadrul Cupei Romaniei, desfasurat pe Stadionul comunal Concordia din Chiajna, miercuri 26 septembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Andrei Prepeliță a semnat în 2018 cu gruparea ilfoveană Concordia Chiajna

Aventurile lui Andrei Prepeliță în Rusia!

Frigul a fost însă principalul adversar pentru Andrei Prepeliță în Rusia. Mijlocașul a avut probleme serioase și a fost nevoit să joace și la minus 29 de grade. “Era foarte frig, ţin minte că aveau pregătită şi o sală unde se putea juca în caz că era prea frig, dar până la urmă s-a decis să jucăm afară. Eram echipaţi foarte bine. Purtam colanţi, helancă, gulere să ne protejez gâtul. Aveam nişte tălpici speciale, care aveau ca un abţibild pe care-l dezlipeam, îl puneam pe talpa ghetei şi se încălzeau. Eu care niciodată nu am putut să joc cu tălpici, am găsit metoda: am rupt-o şi înăuntru era un praf. L-am pulverizat în gheată şi a funcţionat şi aşa, s-a încălzit. Nu am mai văzut decât acolo aşa ceva”, a adăugat Andrei Prepeliță

Andrei Prepeliţă a început fotbalul mare la FC Argeş, apoi a jucat la Universitatea Craiova preţ de patru ani de zile. A semnat cu Steaua în 2011, formație alături de care a câștigat de trei ori titlul în Liga 1 Betano.

  • 3 goluri a marcat Andrei Prepeliță pentru Concordia Chiajna