News

Ce avere are Radu Herjeu, fost membru CNA. Prezentatorul tv a strâns în conturi sute de mii de lei

Ultima dată membru CNA, Radu Herjeu este una dintre propunerile PSD pentru un post în cadrul Consiliului de Administrație al Radioului Public. Prezentatorul este în prezent invitat permanent la o emisiune tv.
12.11.2021 | 19:07
Ce avere are Radu Herjeu fost membru CNA Prezentatorul tv a strans in conturi sute de mii de lei
Prezentatorul tv Radu Herjeu este în cărți pentru ocuparea unei funcții importante în cadrul Radioului Public
ADVERTISEMENT

Din 2015 până în 2021, Radu Herjeu a fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului, ca propunere venită de la PSD. Apoi, în luna august a acestui an, Herjeu a revenit în lumea televiziunii, din postura de ”invitat permanent” al unei emisiuni difuzate la Metropola TV, stația Primăriei Voluntari.

Emisiunea în care Radu Herjeu are calitatea de invitat permanent se numeşte ”Retrospectiva săptămânii”, este realizată de George Ciubotaru și este programată în fiecare vineri, cu începere de la ora 18.

ADVERTISEMENT

Aprig contestatar al președintelui Klaus Iohannis, căruia i-a criticat de multe ori derapajele, Radu Herjeu nota în toamna anului trecut despre primul demnitar al țării: ”Ai lăsat deoparte orice fărâmă de rușine și bun simț și ai vorbit ca un activist comunist de duzină”. Prezentatorul tv era scandalizat atunci de decizia lui Iohannis de a face campanie electorală pentru PNL.

Radu Herjeu e absolvent de Chimie și lucrează în media de 28 de ani

Potrivit datelor postate chiar de el, pe blog, Radu Herjeu a propus în cei 6 ani de mandat la CNA peste 200 de amenzi, adică mai bine de 60% din toate amenzile propuse în intervalul 2015-2021 la Consiliul Național al Audiovizualului.

ADVERTISEMENT

Absolvent al Facultății de Chimie, Radu Herjeu (51 de ani) a avut primul contact cu media în 1993, când a câștigat un concurs de profil organizat de postul Radio Total, acolo unde a început să editeze și să prezinte știrile.

Ulterior, între 1994 și 2003, Radu Herjeu a prezentat jurnalul de seară de la Antena 1, realizând în paralel și alte emisiuni, unele chiar la radio. După 2003, Herjeu și-a continuat cariera la posturi precum Național TV, România TV și B1TV.

ADVERTISEMENT

Radu Herjeu a scris opt cărți, dar și câteva piese de teatru

Propus vineri de PSD pentru o funcție în cadrul Consiliului de Administrație al Radioului Public, Radu Herjeu are și o bogată activitate publicistică, scriind până acum opt cărți, dar și câteva piese de teatru puse deja în scenă.

În declarația de avere depusă pe vremea când lucra la Consiliul Național al Audiovizualului, Herjeu a specificat că deține un teren intravilan de 562 de metri pătrați în satul Drăgăneasa (județul Prahova), achiziționat în 1997.

ADVERTISEMENT

Portofoliul imobiliar al prezentatorului tv este completat de două apartamente în Capitală, unul de 52,88 metri pătrați, altul de 50,76 metri pătrați, dar și o de casă de vacanță de 33,6 metri pătrați ridicată în satul Drăgăneasa (județul Prahova).

Radu Herjeu încasa la CNA aproape 10.000 lei pe lună

În conturi bancare și depozite, Radu Herjeu a strâns 350.000 lei, 4.000 de euro și 279.911 lei în ”fonduri de investiții sau echivalente, inclusiv fonduri private de pensii sau alte sisteme cu acumulare”, așa cum apar ele trecute în declarația de avere.

Cunoscutul om de radio și televiziune deține și certificate/obligațiuni la o bancă în valoare de 181.501 lei. Pe vremea când era angajat la CNA, Radu Herjeu încasa un venit anual de 116.808 lei, ceea ce însemna un salariu lunar de 9.734 lei.

În plus, pentru drepturi de autor încasate pentru piese de teatru, Herjeu a primit 2.447 lei brut de la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău și 3.191 lei brut de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești.

ADVERTISEMENT