News

Socrul lui Rareș Bogdan și-a triplat profitul în ultimul an. Vasile Vita i-a donat fetei lui zeci de mii de euro

Europarlamentarul Rareș Bogdan a recunoscut că este un om bogat și datorită faptului că socrul său este un potent om de afaceri din Cluj. Firma de electronice a lui Vasile Vita a avut un profit record pe 2020.
28.12.2021 | 16:26
Socrul lui Rares Bogdan sia triplat profitul in ultimul an Vasile Vita ia donat fetei lui zeci de mii de euro
Vasile Vita, socrul fostului jurnalist Rareș Bogdan, deține de 30 de ani o firmă de electronice
ADVERTISEMENT

Fost ziarist înainte să intre în politică, Rareș Bogdan ocupă în prezent o funcție de conducere în cadrul Partidului Național Liberal, fiind și europarlamentar PNL, după alegerile din 2019. Ca realizator tv, Rareș Bogdan se remarcase prin tonul virulent cu care trata clasa politică în cadrul emisiunii moderate la Realitatea TV.

Din 2008, Rareș Bogdan (47 de ani) este căsătorit cu Florina, de profesie avocat, cu care are doi copii. Spre norocul lui, fostul realizator tv se pare că are parte de un socru generos și priceput la afaceri. Astfel, în declarația de avere din 2020, europarlamentarul trecuse și faptul că socrul său îi donase fiicei Florina frumoasa sumă de 50.000 euro.

ADVERTISEMENT

Socrul lui Rareș Bogdan a început afacerea cu 100 de dolari împrumutați

Afacerea care l-a propulsat pe Vasile Vita, socrul lui Rareș Bogdan, în topul milionarilor clujeni a demarat acum trei decenii, când tatăl Florinei a înființat o firmă de distribuție a componentelor electronice, la mare căutare după Revoluția din decembrie 1989.

“În 1991 era nevoie de orice, nu exista aproape nimic. La început am adus strict trei produse – tranzistori, diode şi filtre ceramice cu care se trăgeau în bandă televizoarele aduse din străinătate. Mergeam până în Varşovia după marfă, era obositor, călătoream şi de două ori pe săptămână cu trenul, am stat în picioare sau, uneori, dormeam pe scara de la cuşetă, ca să nu dorm direct pe podea.

ADVERTISEMENT

Aduceam marfa în geantă, o vindeam la service-uri care reparau televizoare, mă reîntorceam. Am pornit cu un capital de 100 de dolari, şi aceia împrumutaţi. (…) După Revoluţie, televizoarele au devenit un bun la care râvnea fiecare român, mai ales cele color, dar s-au lovit de o problemă. Începuse importul de televizoare second-hand, care se mai stricau.

Venituri totale de milioane de euro pentru socrul lui Rareș Bogdan

Nu existau piese de schimb, nu existau componente, cererea a fost foarte mare. Şi atunci am identificat această nişă şi am început cu componente electronice, o afacere în domeniul pe care îl studiasem în facultate”, a mărturisit în presa economică Vasile Vita, socrul lui Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Văzând că afacerea produce și că numărul clienților crește semnificativ, tatăl Florinei Bogdan a reinvestit apoi de fiecare dată profitul. ”Ne-am inceput activitatea intr-un apartament cu numai cativa angajati, pentru ca de-a lungul timpului sa crestem intr-o echipa numeroasa de specialisti, avand o retea de desfacere solida, un depozit modern si sisteme informationale de ultima generatie”, se specifică pe site-ul firmei lui Vasile Vita.

Ultimele cifre înregistrate de firma socrului lui Rareș Bogdan sunt următoarele: venituri totale de peste 11,6 milioane euro și un profit net de 845.000 euro, de aproape trei ori mai mare decât în anul precedent, când fusese de 298.000 euro. Numărul de angajați pe ultimul an a fost de 68.

ADVERTISEMENT

Soția despre Rareș Bogdan: ”Prima dată, sincer, mi s-a părut că este figurant și arogant”

Cunoscută și pentru pictorialele îndrăznețe realizate în vacanțe, soția politicianului a vorbit la un moment dat despre momentul în care și-a cunoscut viitorul partener de viață. Florina a recunoscut sincer că la început Rareș Bogdan i s-a părut arogant și nu foarte atrăgător, pe motiv de..mustață.

”Eu îl știam pe el, avea un magazin de telefoane în centru. Prima dată, sincer, mi s-a părut că este figurant și arogant. El este un bărbat foarte elegant, galant, era un bărbat dorit de femeile din Cluj, mie mi se părea că este cu nasul pe sus, nici prin cap nu mi-ar fi trecut vreodată că eu o să am de-a face cu el. Plus că avea atunci și mustață și nu pot să zic că, mamă, ce m-a dat pe spate.

După doi ani de zile, ne-am întâlnit într-un club, în Cluj, prietena mea mi-a zis hai să-ți fac cunoștință că tipul respectiv vrea să te cunoască. I-am zis că nu trebuie să-mi faci cunoștință, că eu îl cunosc. Și mi-a zis că e jurnalist, nu are un magazin de telefoane… și uite așa, ne-am cunoscut. La o săptămână după ce ne-am cunoscut, am ieșit la un restaurant și venise o bătrânică cu un coș plin de ghiocei. Mi-a cumparat tot coșul respectiv cu ghiocei”, a dezvăluit Florina Bogdan începuturile relației cu actualul europarlamentar.

 

ADVERTISEMENT