News

Averea impresionantă a Prințesei Diana! Cât au moștenit Harry și William după moartea mamei lor

03.08.2020 | 15:41
Averea impresionanta a Printesei Diana Cat au mostenit Harry si William dupa moartea mamei lor
Prințesa Diana le-a lăsat moștenire fiilor săi, Harry și William o avere impresionantă. Sursa foto: Shutterstock
ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu s-a născut într-o familie regală, prințesa Diana a avut parte de o copilărie fără griji, iar în ziua în care a împlinit vârsta de 18 ani a moștenit o avere impresionantă, Spencer, familia din care provenea fiind considerată ca făcând parte din elita Marii Britanii.

În 1975, tatăl său a devenit cel de-al optulea conte Spencer, iar fratele l-a urmat și deține în momentul de față acest titlu nobiliar, „la pachet” cu peste 100 de milioane de dolari, potrivit revistei de specialitate Forbes.

ADVERTISEMENT

Ambițioasă din fire, Lady Di a vrut să reușească pe cont propriu, așa că s-a mutat la Londra imediat după majorat, lucrând ca bonă, dar şi ca educatoare la o grădiniţă. Părinții aveau grijă să-i achite chiria, astfel încât toate câștigurile sale, deloc impresionante, să-i rămână ca bani de buzunar.

Ce avere au moștenit Harry și William după moartea Prințesei Diana

După nunta cu Prinţul Charles, în 1981, averea a crescut considerabil, cea mai mare parte a banilor provenind din Ducatul de Cornwall, moștenit încă de la vârsta de 21 de ani și pe care îl administrează pentru a-şi susţine familia. Potrivit The New York Times, după divorțul din 1996 Diana ar fi primit nu mai puțin de 22,5 milioane de dolari, dar şi o rentă anuală de 600.000 de dolari pentru cheltuielile cu fundaţia sa.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu, în momentul în care a decedat, ca urmare a cumplitului accident rutier produs la Paris în 1997, averea ei, estimată la 31,5 milioane de dolari, le-a revenit în cea mai mare parte fiilor săi, Harry și William. Aceștia au intrat, însă, în posesia banilor abia la vârsta de 30 de ani. Totodată, operele de artă, precum şi anumite obiecte personale au fost donate expoziţiilor sau licitaţiilor cu scop caritabil.

A fost publicată scrisoarea care a pus capăt mariajului dintre prințesa Diana și prințul Charles! Documentul poartă semnătura reginei Elisabeta a II-a

Într-un interviu acordat cu puțin timp înainte de tragicul accident care i-a provocat moartea, prințesa Diana a vorbit deschis despre mariajul eșuat cu prințul Charles al Marii Britanii. Dezvăluirile sale au venit, însă, ca urmare a unei scrisori primite din partea unui mesager regal. Purtând semnătura reginei Elisabeta a II-a, textul a dus la unul dintre cele mai mediatizate divorțuri din istoria showbiz-ului.

ADVERTISEMENT

Biograful englez face o serie de dezvăluiri în premieră despre adevăratele relații din familia regală britanică. Acesta povestește că Harry îi spunea des lui Charles că îl ura și a exemplificat această ură cu o scenă în care prințul îl lovea cu pumnii pe tatăl său și îi spunea că nu mai suportă să îi facă rău Dianei, pe care o iubea nespus de mult.

În legătură cu certurile dintre părinți, nemulțumit era și prințul William. Discuțiile și scandalurile erau la ordinea zilei mai ales după ce Diana aflase că Charles o înșela des, de multe ori prinzându-l în fapt cu diferite femei. „Tânărul Harry a lansat un atac asupra tatălui său, dând în el cu picioarele și cu pumnii. I-a strigat: Te urăsc, te urăsc pentru că o faci pe mami să plângă”, spune Morton, conform thesun.co.uk.

ADVERTISEMENT

Prințesa Diana a divorțat de Prințul Charles pe 28 august 1996, iar despărțirea a creat o undă de șoc în familia regală britanică. Un an mai târziu, în 1997, prințesa Diana își pierdea viața într-un accident rutier produs într-un tunel din Paris, când încerca să scape de fotoreporterii care îi urmăreau pe ea și amantul ei, Dody al-Fayed.

Moartea prințesei Diana a fost una dintre cele mai triste din istorie, căci personalitatea ei a fost una marcantă. Era cunoscută drept prințesa inimilor deoarece se implica într-o serie de acțiuni umanitare și milita împotriva afacerilor cu arme în care era implicată țara sa, lucru de la care și-a atras foarte mulți dușmani.

ADVERTISEMENT
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru...
Bărbatul al cărui braț a fost găsit în râul Dâmbovița era condamnat pentru crimă. Nimeni nu i-a reclamat dispariţia
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie...
Imagini uluitoare la CFR Cluj – FCSB! Un gest caritabil, transformat într-o ironie devastatoare la adresa jucătorilor lui Becali
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A MURIT marea actriță. Doliu în televiziune. Dumnezeu să o odihnească!
A MURIT marea actriță. Doliu în televiziune. Dumnezeu să o odihnească!
Legea asociațiilor de bloc în 2024. Obligațiile și drepturile proprietarilor de apartamente
Legea asociațiilor de bloc în 2024. Obligațiile și drepturile proprietarilor de apartamente
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul...
Viața marcată de abuzuri și mariaje dezastruoase a actriței care te-a cucerit. Bărbatul celebru pe care l-a considerat iubirea vieții ei
„Nu pot să-i trimăt un mâț de vreo șesă-șepte, kile”. Lupta pentru o...
„Nu pot să-i trimăt un mâț de vreo șesă-șepte, kile”. Lupta pentru o funcție în IGPR, dusă cu portbagajul plin
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv...
Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română