Life

Averea Oliviei Steer a ajuns pe mâna mamei și a nepotului! Vedeta tv este foarte aproape să dea marea lovitură

Soția lui Andi Moisescu se bate de 14 ani prin tribunale cu comisiile funciare pentru 30 de hectare de teren arabil, pădure și pășune care au aparținut familiei ei.
05.09.2021 | 07:00
Olivia Steer se bate în numele familiei pentru terenurile moștenite de la tatăl ei
ADVERTISEMENT

Soția lui Andi Moisescu este implicată de 14 ani într-un proces lung și anevoios, prin care încearcă să reintre în posesia unor terenuri care au aparținut familiei ei. Procesele derulate de-a lungul anilor au fost purtate în instanțele din Satu Mare și Carei.

Originară din Oradea, Olivia Steer a declanșat lupta pentru pământurile familiei după ce tatăl ei a decedat, context în care vedeta tv și mama ei au devenit moștenitoarele de drept. Terenurile în cauză sunt amplasate în comuna Căuaș, din județul Satu Mare.

ADVERTISEMENT

În 2013, se părea că situația moștenirii s-a lămurit, judecătorii hotărând atunci în favoarea familiei Oliviei Steer.

Procesul s-a tot mutat 14 ani de la o instanță la alta

“Dispune reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea petentelor asupra 30 ha teren din care 25,8 ha teren arabil, 2,70 ha pădure și 1,5 ha pășune; dispune punerea în posesie a petentelor pe vechiul amplasament sau pe un alt amplasament cu privire la 2,70 ha pădure și 1,5 ha pășune și pe un alt amplasament cu privire la suprafața de 25,8 ha teren arabil sau, dacă nu este posibilă restituirea în natură a terenului arabil, să li se acorde despăgubiri”,  așa suna hotărârea Judecătoriei Carei, care a fost însă atacată cu apel de primăria din Căuaș.

ADVERTISEMENT

Procesul a continuat apoi, iar familia Oliviei Steer a acționat din nou în judecată comisiile locale și județene specializate în aplicarea legii fondului funciar. Și asta pentru că deși primăria Căuaș susținea că nu sunt terenuri în comună pentru punerea în posesie a reclamanților, familia Steer demonstrase că instituția concesionase deja unele parcele din zonă.

Nepotul Oliviei Steer apare ca parte în proces

Dezamăgită de faptul că procesul trenează la Judecătoria Satu Mare, Olivia Steer a obținut la Curtea de Apel Oradea – în august anul trecut – strămutarea cauzei la Judecătoria Carei. În acest proces, Olivia Steer apare ca reclamant împreună cu nepotul ei, Alexandru.

ADVERTISEMENT

În procesul care a debutat cu două amânări, în primăvara acestui an, Olivia Steer și nepotul ei au deschis la Judecătoria Carei o acțiune împotriva Comisiei Locale Căuaș de aplicare a legilor fondului funciar, dar și împotriva Comisiei Județene Satu Mare cu același profil. Următorul termen fixat de judecători este 5 octombrie 2021.

Olivia Steer și-a pierdut sora acum 11 ani

Olivia Steer și mama ei au dus o luptă dură în instanțe și pentru custodia nepotului Alexandru. După moartea Laviniei, sora vedetei, în decembrie 2010, judecătorii au hotărât că puștiul va fi crescut de Elena, bunica lui, și nu de tată.

ADVERTISEMENT

Zsolt Lokodi, tatăl lui Alexandru, se despărțise de Lavinia, sora Oliviei, înainte de moartea tragică a acesteia. Lavinia Steer a încetat din viață la doar 38 de ani, răpusă de o boală incurabilă. Această dramă i-a marcat existența Oliviei, foarte atașată de Lavinia.

”Sora mea a descoperit că avea cancer la câteva luni de sarcină și am încercat să găsesc alternative. Lavinia a fost prinsă în caruselul alopatiei și a mai trăit cinci ani. A murit când Alex, fiul ei, avea cinci ani. Fiul ei seamănă foarte mult cu ea. Are aceeași ochi verzi. Este frumos. Mama mea l-a crescut pe Alex. Lavinia a născut prin cezariană și după a început să facă chimioterapie, nu a putut să-l mai crească”, a dezvăluit afectată Olivia Steer.

ADVERTISEMENT