Fotbal international

Averea pe care o are Real Madrid în propria curte. Cei nouă puşti minune care valorează 280 milioane de euro

27.04.2020 | 11:59
Averea pe care o are Real Madrid in propria curte Cei noua pusti minune care valoreaza 280 milioane de euro
ADVERTISEMENT

Real Madrid este clubul care în fiecare sezon caută să dea o lovitură pe piaţa de mercato, aducând unul sau mai mulţi jucători care să intre în categoria celor socotiţi galactici, adică de excepţie. Ultimul sosit pe Santiago Bernabeu în această postură a fost în vara lui 2019 belgianul Eden Hazard de la Chelsea, pentru o sută de milioane euro.

Galacticii din tânăra generaţie

Însă, aşa cum scrie tabloidul The Sun, într-un articol amplu, dedicat special acestui subiect, clubul prezidat de Florentino Perez are în propria curte nouă puşti minune, care împreună valorează minim 280 de milioane euro şi care, dacă ar primi încredere şi ar juca ar avea mari şanse să devină staruri. Numitorul comun pentru aceşti tineri este că toţi fac parte din generaţia 92.

ADVERTISEMENT

Primul pe listă este mijocaşul norvegian Martin Odegaard, cotat la 45 de milioane euro, un fotbalist deosebit de tehnic deşi provine din şcoala nordică, care a semnat cu Real Madrid încă de la vârsta de 17 ani, dar nu a primit şanse şi momentan e împrumutat la Real Sociedad, unde joacă foarte bine.

Vinicius şi-a găsit loc în lotul echipei mari

Al doilea este fundaşul marocan Achraf Hakimi, care şi el este împrumutat în prezent la Borussia Dortmund. Unde este titular şi valoarea lui de piaţă a ajuns acum la 55 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Atacantul brazilian Vinicius Junior a semnat cu Real Madrid încă de când era la Flamengo şi avea 16 ani. A costat 50 milioane de euro, dar deşi se află în lotul los blancos şi a jucat în destule meciuri momentan costul său a coborât la 45 de milioane.

Rodrygo, hat-trick cu Galatasaray

Alt brazilian cu apetit de gol este Rodrygo Goes, 19 ani, care a fost adus de la Santos pentru 45 de milioane euro. Deşi a fost senzaţional în Champions League cu Galatasaray, marcând un hat-trick în rest Rodrygo nu prea a primit şanse, fiind direcţionat către echipa din a treia ligă unde antrenor e fosta glorie a lui Real Raul Gonzales. Şi acum are acelaşi preţ.

ADVERTISEMENT

Fede Valverde pare a-şi fi găsit locul în linia mediană a Madridului. Uruguayanul, cumpărat în 2016 de la Penarol Montevideo pentru 4,5 milioane euro, a fost împrumutat la Deportivo La Coruna, dar de la revenire Zinedine Zidane îi dă tot mai mult credit şi valoarea lui a ajuns la 55 de milioane euro.

Portarul dintre buturile Ucrainei

Brahim Diaz a fost cumpărat vara trecută de la Manchester City pentru 17 milioane euro. Însă a fost folosit de atunci doar de 18 ori în toate competiţiile. Are 20 de ani şi e pe profilul croatului Luka Modric, care foarte probabil va pleca în vară. Costă acum doar 15 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Andri Lunin este unul dintre primii 20 jucători U21 din lume considerat mare talent, un portar ucrainean cumpărat în 2018 cu suma de 20 de milioane euro, dar care momentan nu a găsit loc pe Bernabeu, iar de aici şi valoarea sa a scăzut vertiginos, la numai 5 milioane euro!

Messi al Japoniei trimis la Mallorca

Brazilianul Reinier Jesus vine tot de la Flamengo, a semnat în această iarnă. Are 18 ani şi a fost trimis direct la echipa lui Raul, pentru care a marcat deja două goluri în trei meciuri. Costul său actual este însă inferior tranzacţiei, în jur de 25 milioane euro.

Takefusa Kubo, supranumit Messi al Japoniei, are şi el doar 18 ani, a fost întâi la Barcelona, dar a fost nevoit să revină în ţară şi vara trecută a venit la Real Madrid, de unde a fost trimis împrumut la Mallorca, unde e titular şi joacă foarte bine. Costă 16 milioane euro.

 

ADVERTISEMENT