News

Averea reală a lui Vladimir Putin, dezvăluită într-un documentar BBC

Un inalt responsabil al Trezoreriei Statelor Unite a afirmat ca presedintele rus Vladimir Putin este "corupt", intr-un reportaj difuzat de BBC luni seara si citat de Reuters si AFP....
27.01.2016 | 00:00

Un inalt responsabil al Trezoreriei Statelor Unite a afirmat ca presedintele rus Vladimir Putin este “corupt”, intr-un reportaj difuzat de BBC luni seara si citat de Reuters si AFP.

“Am vazut ca si-a imbogatit prietenii, aliatii sai apropiati si i-a marginalizat pe cei pe care nu-i considera prieteni, folosind resursele statului”, a declarat Adam Szubin, subsecretar al Trezoreriei insarcinat cu lupta impotriva terorismului, in emisiunea BBC Panorama.“Fie ca aceasta este bogatia energetica a Rusiei sau sunt alte contracte de achizitii publice, el le distribuie celor pe care-i considera ca il vor servi in detrimentul altora. Pentru mine, acest lucru este exact ceea ce se numeste coruptie”, a adaugat Szubin.

Documentarul BBC mai dezvaluie faptul ca Putin ar detine un yacht de lux, evaluat la 35 de milioane de dolari, cumparat de la Roman Abramovich, potrivit The Telegraph.

In timp ce contra multor apropiati ai lui Vladimir Putin Washingtonul impune sanctiuni din 2014, este pentru prima data potrivit BBC cand administratia SUA il acuza pe presedintele rus in termeni atat de expliciti.

Szubin nu a dorit sa comenteze un raport secret al CIA mentionat de BBC si care, in 2007, a estimat averea lui Putin la aproximativ 40 de miliarde de dolari. Dar el a subliniat ca presedintele rus detine o avere secreta “de mai multi ani”.“El ar primi un salariu de aproximativ 110.000 de dolari pe an. Acest lucru nu se potriveste cu adevarata sa situatie financiara si el are o lunga experienta de a masca starea reala a finantelor sale”, a insistat Szubin. Un purtator de cuvant al presedintelui rus, intrebat de canalul britanic, a declarat ca niciuna dintre aceste acuzatii nu merita un comentariu “deoarece sunt pura fictiune”.

La randul sau, Putin a spus in mod repetat ca citeste ce scrie presa internationala despre imensa sa avere, inclusiv ca ar fi unul dintre cei mai bogati oameni din lume, dar el a negat aceste informatii ca fiind prostii, aminteste Reuters. “Ar fi cumparat un yacht de lux de la Abramovich” , ne dezvaluie BBC . Informatiile financiare publice despre Putin arata un om cu mijloace modeste. In aprilie, Putin a declarat venituri pe 2014 de 7,65 milioane ruble (119.000 dolari). El a enumerat ca detine doua modeste apartamente si o parte dintr-un garaj de parcare.

Statele Unite au impus sanctiuni contra unui numar de oameni de afaceri rusi loiali lui Putin, in cadrul eforturilor lor de a pune presiune asupra Rusiei pentru interventia ei in Ucraina.

Sursa: www.stirileprotv.ro

Tags: