News

Averile impresionante ale miniștrilor din Guvernul Cioloș II. Cine este cel mai bogat membru al noului cabinet

Ce averi impresionante au miniștrii din Guvernul Cioloș II și ce nume au punctat serios într-un top neoficial al celor mai bogați
18.10.2021 | 13:07
Averile impresionante ale ministrilor din Guvernul Ciolos II Cine este cel mai bogat membru al noului cabinet
Mai mulți parlamentari USR au averi foarte mari. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș a prezentat lista oamenilor pe care îi vrea alături de el într-o eventuală guvernare. Puțin probabilă având în vedere sprijinul politic mai degrabă absent, o a doua venire a actualului președinte USR la Palatul Victoria ar însemna și o paradă a averilor.

Nu puțini sunt miniștrii propuși care se bucură de un trai bun și au o declarație de avere înțesată de proprietăți și conturi în bancă. Sunt câteva nume care au ieșit în evidență, dar FANATIK a analizat întreaga listă

ADVERTISEMENT

Ce averi impresionante au miniștrii din Guvernul Dacian Cioloș II

Primul eventual ministru ar fi Dragoș Pîslaru, cel care s-ar ocupa de Finanțe. Acesta are pe numele său o casă de 182 de metri pătrață achiziționată însă din 1996. Deține și un apartament alături de soție, ambele locuințe fiind în București.

În ultima declarație de avere acesta avea mai multe depozite bancare în lei, euro și dolari, majoritatea la Raiffeisen Bank. Vorbim despre un total de 481.253 de lei, 9.983 de dolari și 9.386 de euro.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici – Pislaru mai are și un fond de pensii private de 34.469 de lei, dar și 2.264 de acțiuni în valoare de 339.600 de lei la SC GEA Strategy & Consulting, 5.625 de acțiuni în valoare de 68.062 de lei la SCDFEE Electrica SA și 67 de acțiuni de 1.949 de lei la CNTEE Transelectrica SA.

Dan Barna, plasamente și investiții de milioane de euro

Fostul președinte al USR-ului, Dan Barna ar urma să preia Ministerul Afacerilor Externe. Este de departe unul dintre cei mai bogați oameni din echipa lui Dacian Cioloș

ADVERTISEMENT

Barna are plasamente de 1,45 milioane de lei, adică peste 290.000 de euro în fonduri de investiţii, atât de acţiuni cât şi obligaţiuni. Mai mult decât atât, vicepremierul este investitor pe cont propriu la Banca Transilvania, acolo unde are băgați peste zecei mii de lei, dar şi la producătorul de piese auto Compa Sibiu.

Conform ultimei declarații de avere, Dan Barna are puțin peste două mii de lei disponibili pentru tranzacţionare la bursă prin intermediul societăţii de brokeraj Tradeville.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta are și 267.000 de lei la International Romanian Bond – fond de obligaţiuni, dar şi 324.000 de lei la fondul de acţiuni International Romanian Equity.

Cine sunt tinerii milionari din echipa lui Dacian Cioloș

George Cățean ar putea să conducă Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Este obișnuit cu astfel de funcții și cu responsabilități mari în ciuda vârstei fragede.

Acesta deține o afacere în domeniul agricol și al produselor tradiționale, o afacere care ajunege la peste 2 milioane de euro.

Claudiu Năsui s-ar întoarce la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. De-a lungul timpului, FANATIK a mai scris AICI despre cele două apartamente pe care le deține în Franța. Nu rupe norii cu proprietățile din România și se folosește de un Mercedes din 2016.

Obișnuiește să își țină banii în conturi de economii, însă are și acțiuni la Banca Transilvania și la Muntenia Global Invest. Familia lui ar fi una extrem de bogată și Năsui pare că nu a dus niciodată grija banilor.

Ioana Mihăilă are o declarație de avere destul de stufoasă care a scos la iveală conturi serioase, dar și apartamente, case de locuit, dividente și diverse împrumuturi.

Ca să vă faceți o idee, Ioana Mihăilă deține în acest moment nu mai puțin de 3 terenuri intravilane în Oradea, un apartament în Cluj Napoca și o altă casă în Oradea.

Ioana Mihăilă are nu mai puțin de cinci conturi pe numele ei. Două dintre ele sunt deschise la ING București și au un total de 403.460 de lei disponibili.

Alți 505 lei sunt într-un cont la Banca Transilvania Oradea, în timp ce 8513 sunt depuși la Reiffeisen Oradea. Există și un cont în dolari cu 285 depuși.

Deputați cu conturi grase

Monica Berescu a fost o surpriză de ultim moment. A înlocuit-o pe Cosette Chichirău la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Este un deputat de Iași aflat la primul mandat despre care presa locală a scris că are o avere de invidiat.

Aceasta a ajuns să dețină sute de mii de euro printr-o schemă ingenioasă. Este un jucător împătimit la bursă, acolo unde deține acțiuni la zeci de firme cunoscute din întreaga lume. Vorbim despre aproape 700 de mii de euro, bani pe care Monica Berescu îi are învestiți.

Cristian Ghinea stă într-un apartament de aproape 90 de mp în București, pe care-l împarte în procent de 50/50 cu soția sa, Oana Maria Ghinea. Are conturi în mai multe bănci, sumele ridicându-se la câteva zeci de mii de lei, euro și dolari.

De asemenea, deputatul mai are un credit de 29.757 de euro la Unicredi Bank cu scadența în 2035, iar la Banca Transilvania mai avea un împrumut de 172.000 de lei, cu scadența în 2045. Acesta a realizat venituri anuale de 138.920 de lei din indemnizația de deputat

Cătălin Drulă a fost ales deputat în Timiș și a precizat că are un teren intravilan în Mogoșoaia de 1490 mp, dar fără casă pe el.  Conduce un BMW și deține nu mai puțin de 16 conturi bancare.

Corina Atanasiu ar urma să preia Ministerul Educației. Aceasta are două terenuri intravilane și o casă în București și Ilfov. La capitolul bunuri mobile apare un autoturism Chevrolet Spark, fabricat în 2007 în declarația ei de avere. Aceasta a declarat și un venit anual încasat de 157.965 lei ca salariat al Asociației CAIES, iar 1.067 lei au provenit de la Primăria Sectorului 1.

La capitolul „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate”, propunerea USR a notat că a împrumutat, în nume personal, două companii. Aproape 200 de mii de lei au mers către aceste entități.

Dacă Dacian Cioloș găsește sprijin politic, Iuliana Popovici va conduce Ministerul Culturii. Are trei terenuri intravilane, cel mai mare dintre ele fiind de 274 mp în Corbeanca. Mai are două apartamente, unul în Sectorul 4 și unul în Focșani și o casă în Corbeanca. Deține peste 35 de mii de euro în bancă, 2722 dolari și 21 de mii de lei.

Potrivit declarației de avere, Nicu Fălcoi are două apartamente și o casă de locuit, precum și trei terenuri intravilane, împreună cu soția. Pe lângă venitul de parlamentar, acesta mai încasează și o pensie MAPN de aproximativ 3.000 lei/ lunar.

Propunerile cu declarații de avere subțiri

Există și propuneri care nu au rupt gura târgului în privința declarațiilor de avere. Astfel, deputata Cristina Prună nu a trecut case, terenuri, mașini sau bijuterii. A notat însă două conturi modeste.

Mihai Goțiu are un apartament în Cluj de 60 mp, luat prin credit bancar și două mașini. Nu are alte venituri decât cele din indemnizația de senator.

Oana Toiu este un alt eventual ministru fără case sau mașini. Are însă aproape 130 de mii de lei în bancă, 114 euro și 926 dolari, potrivit ultimei declarații de avere.

Tudor Pop deține un apartament în Capitală, două mașini, una dintre ele în leasing și puțin peste 10 mii de lei în bancă. Trebuie spus că în cazul său peste 50 de mii de lei au fost împrumutați unei firme

Ionuț Moșteanu ar urma să preia o primă funcție importantă și s-ar ocupa de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acesta are două apartamente în București, un Opel Astra și o rulotă. Are și conturi deschise în lei și euro.

Stelian Ion este proprietarul unui apartament mic și a două mașini. Culmea, acesta nu a trecut în declarația de avere conturi bancare.

ADVERTISEMENT