Sport

Avertismentul lui Sorin Cârțu înainte de Universitatea Craiova – CFR Cluj: „Nu trebuie să fim surprinși”. Exclusiv

Sorin Cârțu are un avertisment pentru jucători înaintea derby-ului Universitatea Craiova - CFR Cluj. Președintele „juveților” a declarat că oltenii au nevoie de celel trei puncte.
01.04.2023 | 07:08
Avertismentul lui Sorin Cartu inainte de Universitatea Craiova  CFR Cluj Nu trebuie sa fim surprinsi Exclusiv
Avertisemnul lui Sorin Cârțu înainte de derby-ul Universitatea Craiova - CFR Cluj: „Trebuie să acționăm în consecință, să nu fim surprinși”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj este programat duminică, de la ora 21:00, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Sorin Cârțu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că elevii lui Eugen Neagoe au nevoie de cele trei puncte puse în joc, pentru a recupera distanța față de primele poziții din clasament.

Sorin Cârțu, avertisment înaintea derby-ului Universitatea Craiova – CFR Cluj: „Te aduc să joci cam tot ce vor ei. Sper să fim pregătiți”

Sorin Cârțu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj. Oltenii au un parcurs excelent în SuperLiga, iar evoluția elevilor lui Eugen Neagoe de pe Arena Națională cu FCSB, scor 1-1, îi dă încredere președintelui „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Lupta pentru podium este mai strânsă decât în orice ediție de play-off de până în prezent, iar Sorin Cârțu se așteaptă la o adevărată luptă pentru podium. Universitatea Craiova se află la două puncte în spatele celor de la FCSB, care ocupă ultima poziție ce duce în preliminariile Conference League.

„Ne trebuie puncte. Punctele sunt cu o putere mai mare decât au fost în campionatul regulat, la orice victorie îți rămân trei puncte, nu te mai alegi cu un punct și jumătate. Suntem încă în recuperarea handicapului, dar avem speranțe că putem să facem lucruri foarte bune, având în vedere ce am jucat în ultimele meciuri.

ADVERTISEMENT

În special în prima repriză cu FCSB și în partea a doua, zic că suntem într-o formă bună și trebuie să exploatăm acest lucru. Este o bătaie mai mare față de altădată în play-off, pentru că sunt locuri puține pentru echipe europene și echipe multe care își doresc, intră mai multe decât au fost până acum în lupta pentru cupele europene”, a declarat Sorin Cârțu.

„Leii din Bănie” au un palmares impresionant în ultimele confruntări de pe stadionul „Ion Oblemenco”, oltenii fiind neînvinși de trei partide. Sorin Cârțu este de părere că oltenii vor avea o misiune dificilă împotriva ardelenilor, chiar dacă în ultima vreme nu au fost înfrânți în Bănie.

ADVERTISEMENT

„Mă aștept în continuare să fie meciuri cu adversari foarte agresivi. În ultimul timp să spunem că am avea un plus, dar CFR Cluj este o echipă puternică, foarte grea. Indiferent de ce strategie îți propui, prin stilul lor de abordare unei partide te aduc să joci cam tot ce vor ei.

Sper să fim pregătiți pentru acest lucru, cât și pentru o abordare tehnică, de forță și contraatac. După mine este o echipă foarte grea, foarte bună și nu întâmplător este campioana din ultimii cinci ani”, a mărturisit președintele Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Sorin Cârțu, despre atuul celor de la CFR Cluj: „Nu trebuie să fim surprinși în niciun moment”

În ultimele confruntări din SuperLiga, Universitatea Craiova a avut probleme la fazele fixe din careul lui Laurențiu Popescu, iar elevii lui Dan Petrescu sunt cunoscuți pentru execuțiile lor. Sorin Cârțu a avut un avertisment pentru olteni, care nu trebuie să fie surprinși de jucătorii celor de la CFR Cluj.

„Știu atuul lor, fazele fixe sunt un atuu pentru abordarea partidelor. Trebuie să acționăm în consecință, nu trebuie să fim surprinși în niciun moment de acel lucru. Trebuie să gândim foarte bine fazele fixe, indiferent dacă sunt cornere, laterale sau direct. Sunt executanți foarte buni și jucători care sar foarte bine la cap”, a declarat Sorin Cârțu.

Postul de fundaș stânga este mare problemă a lui Eugen Neagoe înaintea derby-ului cu CFR Cluj, iar ardelenii întâmpină și ei probleme în bandă. Mario Camora are mari șanse să rateze partida cu Universitatea Craiova, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

„La noi sunt absențe și la ei s-ar putea să fie, dar au un lot foarte bun de jucători și pot să își acopere lipsurile respective. Din acest punct de vedere, CFR nu este mai slabă dacă nu joacă Camora”, a spus legenda formației din Bănie.

Andrei Ivan, eroul Universității Craiova în ultimul derby cu CFR Cluj: „Trebuie să își pună semnătura la meciuri importante”

Andrei Ivan a marcat o „dublă” împotriva celor de la CFR Cluj în ultima întâlnire de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Sorin Cârțu așteaptă o evoluție bună din partea internaționalului român, care a fost revitalizat de Eugen Neagoe la Universitatea Craiova.

„Îl așteptăm pe Ivan, este un jucător care în multe meciuri și-a pus amprenta pe jocul nostru și tabela de marcaj. Așa îl aștept și la această partidă, jucătorii importanți ai unei echipe trebuie să își pună semnătura la meciuri importante. Nu știu dacă este un secret al revenii, poate comportamentul, ambiția și modul în care se pregătește.

Andrei Ivan nu este o surpriză pentru mine, asta sperăm de la el. Tot timpul îl vedem ca un jucător important și trebuie să joace la nivelul de până acum, așa îl evaluăm”, a declarat Sorin Cârțu în exclusivitate pentru FANATIK.

Sorin Cârțu s-a aflat pe banca „feroviarilor” pentru două luni în sezonul 2010-2011 și regretă că nu a stat mai mult ca antrenor la CFR Cluj. Acesta a mărturisit în exclusivitate pentru FANATIK că a rămas cu sentimente importante din scurta experiență în Ardeal.

„Este o fostă echipă la care am antrenat o perioadă, din păcate a fost scurtă. Aș fi vrut să fie mai lungă ca antrenor, dar am avut și un ghinion pentru că așa a fost în perioada respectivă. Sunt sentimente majore pentru zona respetivă, clubul care este serios și profesionist, arată bine”, a declarat Sorin Cârțu.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,57 este cota pentru ”sub 2,5 goluri” la Universitatea Craiova – CFR Cluj

ADVERTISEMENT