News

Avertisment al ministrului Sănătății. Nelu Tătaru: ”Luna septembrie este una de foc”

05.09.2020 | 15:41
Avertisment al ministrului Sanatatii Nelu Tataru Luna septembrie este una de foc
ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atrage atenția că luna aceasta este una ”de foc” în contextul luptei contra pandemiei de coronavirus, relatează Antena3.

Potrivit lui Nelu Tătaru, România a trecut de cea de a doua fază a primului val pandemic și guvernul este acum în stare să gestioneze corect deschiderea anului școlar în condițiile în care se respectă toate regulile.

ADVERTISEMENT

“Suntem în momentul în care am stabilizat cea de-a doua fază a primului val, urmând ca luna septembrie să reprezinte o adevărată provocare prin măsurile de relaxare noi  – deschiderea restaurantelor, teatrelor, revenirea populaţiei din concediu, aglomerarea în mijloacele de transport în comun, începerea şcolii, campania electorală, alegerile locale”, a declarat Nelu Tătaru pentru Antena3.

Luna septembrie este o lună de foc

Oficialul de la Ministerul Sănătății a subliniat că septembrie este o lună pe care nu trebuie să o gestioneze numai acest minister sau cel al Educației ci este responsabilitatea întregii populații. În opinia sa, este vorba despre un parteneriat pe care trebuie să-l ducem la capăt iar luna septembrie este una de încercare.

ADVERTISEMENT

Luna septembrie a început cu decizia de redeschidere a restaurantelor la interior, dar și a cinematografelor și teatrelor. Pe 14 septembrie este programată începerea școlilor, iar pe 27 septembrie vor avea loc alegerile locale.

De asemenea, Nelu Tătaru a reluat sfaturile date populației de a se vaccina antigripal în sezonul rece, pentru a evita contractarea bolilor și un cumul de afecțiuni care poate deveni și mai periculos în prezența Covid-19. De asemenea, trebuie respectate în continuare regulile de igienă dar și cele de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a declarat recent că gestionarea pandemiei de coronavirus a costat România peste un miliard de lei, adică aproximativ 200 de milioane de euro, până acum.

În altă ordine de idei, Nelu Tătaru a spus că, în condițiile în care în această lună avem alegeri pentru desemnarea primarilor și a consilierilor locali și a consiliilor județene, că persoanele care au simptomatologie asemănătoare Covid-19 și vor dori să își exprime dreptul de vot, vor beneficia de prioritate și vor avea un traseu separat în secția de vot, dar și o cabină de vot specială, dedicată numai lor.

ADVERTISEMENT

“Persoanele care se vor prezenta (la alegeri – n.r.) şi vor avea simptomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”, a declarat ministrul Sănătății.

Cât despre problema achiziționării măștilor pentru persoanele defavorizate, el a declarat că a dispus o anchetă internă la minister. Tătaru susține că 19 direcţii de sănătate publică din ţară au primit deja peste 46 de milioane de măşti pentru această categorie de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: