News

Avertisment al pompierilor! Coşurile de fum necurăţate sau construite necorespunzător pot provoca dezastre

Avertisment al pompierilor! Coşurile de fum necurăţate sau construite necorespunzător pot provoca dezastre și pot transforma totul într-o adevărată tragedie
23.01.2022 | 11:51
Avertisment al pompierilor Cosurile de fum necuratate sau construite necorespunzator pot provoca dezastre
ADVERTISEMENT

Pompierii n-au ezitat o clipă și au tras un semnal de alarmă. Aceștia au transmis că toate coșurile de fum necurăţate sau construite necorespunzător pot provoca dezastre.

De altfel, numai în aceast lună a fost nevoie de intervenția lor la peste 20 de incendii, toate localizate strict într-un singur județ.

ADVERTISEMENT

Avertisment ferm al pompierilor!

Discutăm în acest caz despre Vâlcea. Din fericire nu au existat pierderi de vieţi omeneşti, însă pagubele materiale au fost însemnate.

„20 de zile, 21 de incendii, toate la casele unde coșurile de fum fie nu au fost curățate, fie nu au fost construite conform anumitor reguli care să nu permită propagarea incendiului cu rapiditate”, a fost concluzia pompierilor vâlceni.

ADVERTISEMENT

Aceștia s-au arătat îngrijoraţi de situație, una deloc îmbucurătoare. A existat și un caz în care o femeie de 47 de ani a fost găsită inconștientă, dar medicii au salvat-o la timp.

Pompierii atrag atenția asupra importanței pe care proprietarii construcțiilor ar trebui să o acorde coșului de fum.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în lipsa coșarilor, pompierii spun că la nivelul fiecărei localități, serviciile de voluntariat pentru situații de urgență ar trebui să le verifice periodic.

Vă readucem aminte și că o intervenție a pompierilor nu s-a terminat deloc bine în debutul acestui an. O autospecială a căzut într-o fântână arteziană din centrul municipiului Satu Mare, fiind necesară intervenţia unei macarale pentru a pune maşina de pompieri pe şosea.

ADVERTISEMENT

Maşina, echipată cu modul de descarcerare, a ajuns în fântâna arteziană în timp ce intervenea în sprijinul echipajului unei autospeciale a MAI, care a rămas blocată în aceeaşi zonă.

„Un incident regretabil s-a petrecut astăzi pe platoul Pieţei 25 Octombrie din municipiul Satu Mare.

Două autoutilitare aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, un microbus al Direcţiei Generale de Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei implicat în operaţiunea de mutare a sistemelor informatice ale Instituţiei Prefectului şi o autoutilitară de descarcerare aparţinând ISU Satu Mare au intrat pe suprafaţa noii fântâni arteziene de pe platou, aceasta cedând”, a informat Prefectura Satu Mare.

ADVERTISEMENT
Tags: