News
notix pixel id

Avertisment ANM! Cod galben de ploi în aproape toată țara! Canicula își intră în drepturi

29.06.2020 | 09:24
Avertisment ANM! Cod galben de ploi în aproape toată țara! Canicula își intră în drepturi
Alertă venită de la Administrația Națională de Meteorologie. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

A fost emis un nou avertisment de la ANM! Astfel, Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod galben de vreme instabilă.

Acesta va intra în vigoare de la ora 10.00 și va viza mare parte din țară. Ca durată se întinde până marți dimineață la ora aceeași oră.

Sunt vizate zonele de deal şi de munte, precum şi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în Moldova, unde vor fi descărcări electrice, ploi torenţiale, grindină şi vijelii.

ADVERTISEMENT

Alertă venită de la Administrația Națională de Meteorologie

Cantităţile de apă vor depăşi arii restrânse 40 – 60 l/mp. În sudul Olteniei, atmosfera va fi caniculară, vor fi 36 de grade Celsius, iar în zonele de câmpie disconfortul termic va fi ridicat.

Vremea va fi foarte caldă și în zilele următoare, iar disconfortul termic va depăși ușor pragul critic de 80 de unități în regiunile sudice și sud-estice.

ADVERTISEMENT

Marți vor fi și perioade cu ploi de vară în nord, centru, est și sud-est, miercuri doar pe la munte, iar joi și în vest, nord-vest.

În Capitală, maxima va fi de până la 35 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va fi apropiat de pragul critic de 80 de unități. Spre seară vor fi posibile ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

Prima lună calendaristică de vară este caracterizată, în general, printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci. Ȋn perioadele calde, nu de puţine ori, valorile termice urcă spre orele dupa-amiezei peste 30ºC, iar în perioadele ploioase, într-un interval scurt, de câteva ore, aversele de ploaie pot aduce cantităţi de precipitaţii ce depaşesc cantitaţile medii lunare.

Acest aspect instabil al vremii, specific lunii iunie, se datorează activităţii deosebit de intense a dorsalei Anticiclonului Azoric, ce aduce un aflux de aer umed oceanic, care la contactul cu aerul tropical ce acoperă şi zona ţării noastre, determină, uneori, precipitaţii deosebit de abundente.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri