News

Avertisment ANM! Cod roşu de vreme severă în judeţul Suceava. Update

13.06.2020 | 18:11
Avertisment ANM Cod rosu de vreme severa in judetul Suceava Update
ADVERTISEMENT

Avertisment ANM transmis de urgență. Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara. Atenție! Avertizarea este valabilă până la noapte, după care tot teritoriul va rămâne sub cod galben. De altfel, vremea este instabilă în majoritatea regiunilor, drept dovadă fiind și ploile din ultimele ore.

UPDATE 18:00. ANM a emis cod roşu de vreme rea în judeţul Suceva. Avertizarea este valabilă pânî la ora 18:45.

ADVERTISEMENT

Avertisment ANM!

Unele orașe au fost inundate, iar în județul Iași o furtună puternică, însoţită de o ploaie cu grindină de mari dimensiuni, a lovit mai multe localități. Despre toate aceste fenomente, FANATIK  scris AICI.

Trebuie specificat că acest cod portocaliu este valabil de astăzi, de la ora 15.00, până la noapte la ora 02.00. Zonele afectate sunt Moldova, Transilvania, Maramureș, nordul Crișanei și, local, Muntenia.

ADVERTISEMENT

Cod portocaliu de ploi și vijelii în aproape toată țara

În toată această perioadă, va ploua torențial, cu cantități de apă însemnate, și se vor înregistra grindină, intensificări puternice ale vântului și vijelii.

Avertizarea de cod galben, valabilă pentru toată țara și anunțată inițial până luni dimineața, a fost prelungită până marți dimineața la ora 10.00.

ADVERTISEMENT

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Meteorologii avertizează că în cursul săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

La fiecare 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a transmis diferite coduri roșii sau portocalii de vreme rea. Zeci de orașe și sate au fost lovite puternic de aceste furtuni în ultimele 24 de ore.

În județul Vaslui a fost cod roșu de furtună, drumul județean 243 fiind acoperit de viitură. O femeie în vârstă de 72 de ani a murit pentru că ambulanța a fost blocată din cauza vremii rele.

ADVERTISEMENT