News

Avertisment ANM de ultimă oră. Meteorologii anunță lapoviță. Cum va fi vremea până luni

13.04.2019 | 10:43
Avertisment ANM de ultima ora Meteorologii anunta lapovita Cum va fi vremea pana luni

Vești foarte proaste vin de la meteorologi, care anunță că ploile și vremea rea va strica weekendul tuturor, dar și începutul săptămânii viitoare! Avertizarea făcută de meteorologii Agenției Naționale de Meteorologie este valabilă pentru toate regiunile țării!

Vremea în weekend va fi una mohorâtă, iar ploile vor cădea în toată țara

,,La munte, îndeosebi la peste 1.700 de metri altitudine, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări mai ales în timpul zilei, în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 9 grade”, a explicat Constanța Vâlciu, meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie.

Vremea se va menține în general închisă, presiunea atmosferică va crește și va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Izolat, se vor înregistra cantități însemnate de apă, cu precădere la munte, unde, la altitudinile mari, precipitațiile vor fi mixte.

La munte ninge ca in luna decembrie

La munte ninge ca în perioada Crăciunului, cu două săptămâni însă înainte de sfintele Paști

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 9 grade.

La munte ninge chiar ca în Decembrie. O înregistrare video difuzată de România TV arată o ninsoare foarte consistentă care a căzut în stațiunea Rânca. Autorul filmării spune că ninge ca înainte de Crăciun, iar pârtiile sunt la fel de bune ca în luna ianuarie! Imaginile surprinse de bărbat sunt foarte grăitoare și arată că primăvara este departe, cel puțin pentru zonele de munte.

Pentru Capitală, se anunță, în continuare, ploi. Vremea se va menține în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Sâmbătă și duminică se vor înregistra în jur de 13-14 grade. Minima termică va fi de 8-9 grade sâmbătă dimineața, de 7-8 grade duminică dimineața și de 6-7 grade luni dimineața”, a completat meteorologul.