News

Avertisment crunt al virusologului șef al SUA, Anthony Fauci: ”Nu este nicio șansă ca noul coronavirus să fie eradicat”

13.05.2020 | 09:22
Avertisment crunt al virusologului sef al SUA Anthony Fauci Nu este nicio sansa ca noul coronavirus sa fie eradicat
ADVERTISEMENT

Anthony Fauci, virusologul șef al SUA, transmite un avertisment îngrijorător către autoritățile de la Washington, dar și către întreaga omenire, într-un context complicat al luptei cu noul coronavirus.

Avertisment crunt al virusologului șef al SUA, Anthony Fauci: ”Nu este nicio șansă ca noul coronavirus să fie eradicat”

Într-un interviu pentru postul american NBC Sports, reputatul medic american Anthony Fauci a afirmat că ”nu există practic nicio şansă” ca virusul care cauzează boala COVID-19 să fie eradicat.

ADVERTISEMENT

Gazdele postului de televiziune american au vrut să afle de la doctorul Fauci dacă sunt șanse ca sportul american să revină cât mai curând la normalitate. Din partea virusologului de la Casa Albă a venit însă un răspuns crunt.

Anthony Fauci le-a retezat din start speranțele americanilor că vor vedea sport în curând. Acesta a spus că noul coronavirus este extrem de contagios şi se răspândeşte cu atâta uşurinţă în rândul oamenilor fără simptome, iar riscurile de a organiza evenimente sportive cu mulţi spectatori ar fi imense pentru oameni.

ADVERTISEMENT

“Noul coronavirus este atât de transmisibil și este atât de răspândit în întreaga lume, încât chiar dacă infecțiile din țara noastră sunt bine controlate și scad dramatic în timpul verii, nu există aproape nicio șansă ca acesta să fie eradicat”, a spus Fauci despre lupta cu acest coronavirus, pentru sursa citată.

Fauci mai spune că nici emisfera sudică nu va fi ocolită de influența virusului.”Vor fi infecții în emisfera sudică, în Africa de Sud, în Argentina, nimeni nu va fi ocolit de acest coronavirus”. 

ADVERTISEMENT

Fauci nu anticipează apariția rapidă a unui vaccin anti COVID-19

Virusologul american compară COVID-19 cu cu epidemia de SARS, din 2003 și spune că actuala boală e mult mai periculoasă. Acea boală, sindromul respirator acut sever, este cauzată de un alt coronavirus, care este genetic asemănător cu noul virus, însă cel din urmă se răspândeşte foarte rapid.

”Spre deosebire de virusul SARS, din 2002, când am avut 8.000 de oameni infectaţi şi aproape 800 de decese, atunci virusul a fost eliminat prin măsuri bune aplicate în sănătatea publică prin simplul fapt că nu a mai fost transmis de la o persoană la alta”, a declarat Anthony Fauci.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Fauci, vaccinul pentru COVID-19 nu va fi disponibil nici până când va începe epidemia de gripă. Expertul american crede că va dura între 12 şi 18 luni, în cele mai optimiste estimări, până la apariția acestui tip de tratament.

ADVERTISEMENT