Sport

Avertisment cumplit al oamenilor de știință! Euro 2020 aduce 100.000 de cazuri noi de Covid-19 în Anglia

Experții în medicină avertizează autoritățile din Anglia auspra numărului uriaș de cazuri de Covid-19 care ar putea să apară după Euro 2020.
10.07.2021 | 10:09
Avertisment cumplit al oamenilor de stiinta Euro 2020 aduce 100000 de cazuri noi de Covid19 in Anglia
ADVERTISEMENT

Savanții din Anglia au lansat un avertisment sumbru. Aceștia preconizează o explozie a cazurilor de Covid-19 după Euro 2020, menționând că zeci de mii de oameni au sărbătorit rezultatele naționalei lui Gareth Southgate uitând de măsurile de prevenție.

De altfel și presa din Marea Britanie a alocat spații largi entuziasmului generat de rezultatele naționalei Angliei care au scos în stradă, în parcuri, pub-uri și restaurante zeci și sute de mii de suporteri.

ADVERTISEMENT

Coșmarul preconizat de savanții englezi: numărul de cazuri noi de Covid-19 va exploda în Anglia după Euro 2020

Oamenii de știință din King’s College din Londra estimează că infecțiile cu Covid-19 din Anglia se dublează la fiecare șase zile!

În plus, aceștia avertizează autoritățile să se aștepte la o explozie necontrolată a noilor cazuri de coronavirus, în condițiile în care numai la semifinala cu Danemarca au asistat peste 66.000 de oameni care, în cea mai mare parte, nu au respectat restricțiile de distanțare impuse de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Deși spectatorii au fost sfătuiți permanent de announcer-ii stadionului să rămână pe locurile lor, pe tot parcursul jocului, să-și păstreze fețele acoperirile și să evite îmbrățișările, fotografiile realizate în timpul evenimentelor sportive ilustrează exact contrariul.

Chiar dacă purtarea măștilor nu este obligatorie în zonele exterioare stadioanelor, experții spun că purtarea lor ar ajuta la reducerea răspândirii Covid.

ADVERTISEMENT

Însă, scenele de bucurie care au urmat victoriei Angliei cu 2-1 împotriva Danemarcei sunt mai mult decât alarmante, iar savanții avertizează că Anglia trebuie să se aștepte la o creștere incontrolabilă a cazurilor de coronavirus care ar putea ajunge la peste 100.000 până pe 19 iulie.

În acest moment, numărul cazurilor noi de Covid-19, în Anglia, este de 4 ori mai mare decât la începutul Euro 2020

Cercetătorii de la King’s College London susțin, în baza datelor pe care le-au obținut, că în acest moment numărul cazurilor noi de coronovirus, în Regat, este de patru ori mai mare decât la startul Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință sunt îngrijorați de decizia miniștrilor britanici de a deschide stadionul Wembley la întreaga capacitate, 90.000 de locuri, pentru finala de duminică în care se vor înfrunta Anglia și Italia.

Veste bună, enunțată de profesorul Martin McKee, expert în sănătate publică la London School of Hygiene and Tropical Medicine, este că virusul Sars-Cov-2 este mai puțin probabil să se răspândească la meci în sine, și că cel mai mare risc îl reprezintă fanii care sărbătoresc în baruri pline și se adunau în transportul public.

Regulile de distanțare socială le spun fanilor să rămână pe locurile lor în timpul jocurilor, să se țină la distanță unii de ceilalți atunci când este posibil și să poarte măști atunci când nu sunt așezați. De asemenea, fotbaliștii sunt încurajați să evite îmbrățișările în timpul meciurilor.

ADVERTISEMENT