News

Avertisment de la ANM. Fenomenele extreme pun stăpânire peste România

29.04.2020 | 10:45
Avertisment de la ANM. Fenomenele extreme pun stăpânire peste România
Avertisment de la ANM. Fenomenele extreme pun stăpânire peste România. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația națională de Meteorologie (ANM) a trimis, miercuri, un avertisment de vreme rea, prin care anunță că fenomenele extreme vor pune stăpânire peste România.

Avertisment de vreme rea de la ANM

ANM a transmis, miercuri, un avertisment legat de fenomenele extreme ce vor pune stăpânire peste țara noastră în perioada următoare.

Meteorologii spun că, în intervalul 29 aprilie, ora 12:00 – 30 aprilie, ora 22:00, instabilitatea atmosferică va fi ridicată, ceea ce va duce la o serie de fenomene extreme în majoritatea țării.

ADVERTISEMENT

“În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat căderi de grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși punctiform, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp”, a transmis, miercuri, ANM.

ADVERTISEMENT

Fenomenele extreme pun stăpânire peste țara noastră

Meteorologii mai spun că astfel de fenomene se vor semnala și în primele zile ale lunii mai, în majoritatea regiunilor din țara noastră.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, meteorologii de serviciu vor actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, nu ar trebui să ne lăsăm păcăliți de vremea frumoasă din aceste momente, întrucât fenomenele extreme vot să apară în orice moment.

Totodată, meteorologii ne sfătuiesc să consultăm site-ul Administrației Naționale de Meteorologie, acolo unde sunt postate avertizările în timp real.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri