News

Avertisment din partea directorului general al Pfizer: este posibil să apară o variantă a COVID-19 rezistentă la vaccin

Avertisment din partea directorului general al Pfizer. Ce a declarat acesta
25.08.2021 | 11:12
Avertisment din partea directorului general al Pfizer este posibil sa apara o varianta a COVID19 rezistenta la vaccin
ADVERTISEMENT

Există, așadar, șanse ca noul coronavirus să devină rezistent la serurile de imunizare care sunt existente pe piață în acest moment.

Avertisment din partea directorului general al Pfizer. Ce a transmis acesta

Directorul companiei care produce unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 a spus că „este posibil” să apară o nouă mutație a acestei infecții, care să nu mai răspundă la serurile de imunizare.

ADVERTISEMENT

Albert Bourla a specificat că cercetătorii sunt mereu în alertă atunci când apare o nouă mutație a acestui virus și verifică posibilitatea ca aceasta să fie imună la vaccin.

Totodată, el a mai transmis că o astfel de variantă nu există încă, dar că sunt toate șansele ca ea să apară în lume.

ADVERTISEMENT

„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru.

Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară”, a transmis el, conform Insider.

ADVERTISEMENT

Pfizer a stabilit deja procedura în cazul în care apare o variantă a coronavirusului rezistentă la vaccin

Totodată, compania este pregătită pentru această situație, conform directorului său general, care a specificat că există deja o procedură stabilită pentru situația în care acest scenariu va deveni realitate.

Albert Bourla a transmis că Pfizer are un termen de 95 de zile pentru a produce un alt vaccin, care să fie rezistent la orice nouă variantă a COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia”, a mai spus Albert Bourla.

Experții au transmis că șansele ca o variantă care să fie rezistentă la vaccin să apară scad odată cu creșterea numărului de persoane vaccinate. Ratele mari de circulație transmit „mai multe oportunităţi pentru apariţia de noi mutaţii”.

Astfel de scenarii, privind mutații ale COVID-19 care să fie rezistente la vaccin au mai apărut, iar specialiștii de la Centrul de Control al Bolilor și al Prevenției au transmis

„Aceste vaccinuri funcționează foarte bine pentru a ne proteja de boli severe și de moarte, dar marea îngrijorare este că următoarea variantă care ar putea apărea – la doar câteva mutații departe de noi- ar putea să fie imună la vaccinurile noastre”, a spus Rochelle Walensky, directorul de la Centrul de Control al Bolilor și al Prevenției.

ADVERTISEMENT