Fotbal intern

Avertisment din partea FRF pentru noul star de la FCSB: ”O să aibă un șoc”

04.02.2021 | 09:04
Avertisment din partea FRF pentru noul star de la FCSB O sa aiba un soc
ADVERTISEMENT

Atacantul Octavian Popescu este noul star de la FCSB, iar evoluțiile sale sunt încântătoare, dar directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, îl avertizează că va avea un șoc atunci când jocul nu-i va merge o perioadă.

La doar 18 ani, puștiul roș-albaștrilor a fost cel mai creativ, alert și inspirat jucător de pe teren în derby-ul câștigat cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Cifrele din acest sezon reușite de Popescu l-au plasat într-un top select al fotbalului european. Noua ”perlă” a lui Becali a prins Top 10 al jucătorilor născuți în 2002 care evolează în Europa, conform analizei realizate de InStat.

Noul star de la FCSB, Octavian Popescu, avertizat de FRF

”Eu cred că grăbim foarte mult lucrurile astea. Trebuie să-l lăsăm pe Octavian să crească, să facă pașii pe care îi are de făcut: campionatul european de juniori, apoi la tineret și toate celelalte”, a declarat Mihai Stoichiță după ”Derby de România”.

ADVERTISEMENT

”Mi se pare că am căzut într-o capcană a entuziasmului ăsta care ne face să ne pierdem rațiunea. Noi credem că un copil de 18 ani poate să facă ceva ce poate să facă un fotbalist care joacă 5 ani în Serie A.

Trebuie să fim mai atenți, să avem grijă de el, să-l creștem, să-l protejăm de orice fel de pași greșiți. Și din punct de vedere psihologic este greu ce i se întâmplă lui acum. La primul eșec sau ceva meciuri mai slabe, o să aibă un șoc”, este avertismentul directorului tehnic al FRF pentru noul star de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Stoichiță, săgeți către Universitatea Craiova

Cerut de multă lume la loturile naționale, Stoichiță a explicat că debutul lui Octavian Popescu se putea produce de ceva timp, dar fostul său club, Universitatea Craiova, a refuzat să-l lase: ”Am citit și eu că nu l-am convocat, că am drept e veto. Dar selecția acestor copii născuți în 2002 a fost făcută înainte să vin eu la FRF.

Dar după aia, când am ajuns la FRF, a fost chemat de vreo 4-5 ori, dar Craiova a refuzat să-l dea la lot, din păcate. Dar au mai fost mari jucători români care nu au fost chemați la loturile de juniori și s-au prezentat la lotul mare și care au ajuns foarte mari jucători pe plan internațional”.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu a fost cel mai strigat jucător de pe teren în derby. Andrei Vlad și ceilalți colegi, mai ales de pe faza ofensivă, au încercat pe tot parcursul partidei să îl ajute cu indicații pe tânărul fotbalist, iar Tavi i-a ”răsplătit” cu două pase excelente care se puteau ușor transforma în gol la ocaziile lui Florinel Coman și a debutantului Vukusic, al căruit șut a lovit bara pe final.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 4,75 este cota pentru „peste 4,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT