News

Avertisment din partea Organizației Mondiale a Sănătății! Coronavirus va atinge 1 milion de cazuri și 50.000 de decese

01.04.2020 | 22:57
Avertisment din partea Organizatiei Mondiale a Sanatatii Coronavirus va atinge 1 milion de cazuri si 50000 de decese
ADVERTISEMENT

Bulgărele coronavirus se rostogolește la vale mai repede decât anticipau specialiștii. Cu toate că vârful epidemiei e așteptat de Paște, este o chestiune de ore până când numărul oficial al celor infectați va atinge 1 milion.

1 milion de cazuri de coronavirus

Neoficial, numărul ar putea fi de 20 de ori mai mare, în funcție de țară. Vorbind despre numărul deceselor, acesta se apropie cu pași repezi de 50.000.

ADVERTISEMENT

Tedros Adhanom Ghebreyesus, conducătorul OMS, îi avertizează pe oameni să ia în serios pandemia de coronavirus și roagă guvernele să ia măsuri pentru a ajuta partea săracă a populației.

„Numărul deceselor a crescut de peste două ori în ultima săptămână. În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și la 50.000 de decese.

ADVERTISEMENT

Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus și sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecției.

Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi””, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Unde se oprește pandemia?

Momentan, în lume sunt înregistrate oficial 922.822 de cazuri. 46.283 de persoane au decedat și 193.405 s-ar fi recuperat. În condițiile în care oamenii de știință nu cunosc prea multe despre coronavirus (de exemplu perioada de incubație variază de la 14 la 30 de zile, în funcție de specialistul întrebat), dar și în condițiile în care testarea nu se face așa cum ar trebui în țările mai sărace, e greu de ținut o statistică realistă a problemei.

În Spania, de exemplu, țară cu 102,179 de cazuri confirmate, scepticii vorbesc despre un număr real al infectaților de 7 milioane. Americanii cresc cu aproximativ 20.000 de cazuri pe zi tocmai pentru că testează masiv, lucru care nu se întâmplă de exemplu în țările sărace.

ADVERTISEMENT

Situația cea mai dramatică se înregistrează în Italia și Spania, unde există un număr record de 218 și 195 de oameni morți la milionul de locuitori.

Pe lângă numărul deceselor, extrem de relevant e și numărul cazurilor extrem de grave, aflate la terapie intensivă, care vor îngroșa numărul morților în perioada următoare: 34,935.

ADVERTISEMENT