News

Avertisment din partea președintelui interimar al Senatului: „Românii vor avea trei zile fără niciun fel de reglementare”

12.05.2020 | 21:23
Avertisment din partea presedintelui interimar al Senatului Romanii vor avea trei zile fara niciun fel de reglementare
Coronavirus în România, 13 mai 2020. S-au raportat 15.778 de infectări și 1.002 morți. Live Update paste INQUAM Photos OctavGanea
ADVERTISEMENT

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că românii nu vor avea trei zile niciun fel de reglementare, cu toate că Senatul a votat măsurile stării de alertă.

Robert Cazanciuc avertizează că românii nu vor avea trei zile de reglementare

Cazanciuc a dat asigurări că Senatul va vota proiectul de lege și îl va trimite către Cameră, lucru care s-a întâmplat, însă vor exista trei zile în care românii nu vor avea niciun fel de reglementare.

ADVERTISEMENT

Am văzut puţin mai devreme declaraţia preşedintelui Iohannis, dar, din păcate, nu am văzut nicio vorbă despre ce se întâmplă cu cele trei zile în care, practic, românii nu vor avea niciun fel de reglementare. Am auzit însă încă o dată un apel al preşedintelui Iohannis către Parlament la responsabilitate.

Parlamentul României, ca de obicei, a fost responsabil, va vota astăzi în scurt timp în Senat proiectul de lege, vom trimite astăzi către Cameră, Camera Deputaţilor se va mobiliza mâine pentru un vot în procedură de urgenţă şi îl vom trimite în procedura de promulgare.

ADVERTISEMENT

Dar, cu toate aceste eforturi ale parlamentarilor, rămân în continuare trei zile până la momentul la care orice formă de modificare va fi în Monitorul Oficial cu efecte depline”, a declarat Cazanciuc.

PNL, acuzat că a făcut achiziții publice fără transparență

Senatorul nu a ratat ocaziasă atace Guvernul Orban, acuzându-i pe liberali că au profitat de starea de urgență pentru a face anumite lucruri necurate.

ADVERTISEMENT

Singurul lucru de care s-a preocupat Guvernul a fost de a-şi crea condiţiile pentru a continua ce a făcut în starea de urgenţă – achiziţii publice fără transparenţă, numirea oamenilor de partid în funcţii fără pregătire necesară şi mai ales fără concurs. 

Una dintre preocupările majore în Comisia juridică a Senatului a fost ca acest proiect de act normativ să nu fie folosit în continuare pentru diverse forme de abuzuri şi au fost discuţii referitoare la situaţia din sănătate, din administraţie.

ADVERTISEMENT

Până şi Consiliul Legislativ a arătat foarte clar că aşa ceva nu poate să rămână într-un text decât dacă lucrurile sunt foarte clar circumscrise situaţiei de urgenţă, situaţiei referitoare la COVID-19. Proiectul dădea puteri angajatorului să dispună unilateral eliberarea din funcţie a persoanelor, să dispună unilateral spre exemplu, fără niciun fel de acord, pentru desfăşurarea activităţii prin sistem de telemuncă, fără acordul angajatului”, a punctat Cazanciuc.

De asemenea, conform președintelui interimar al Senatului, starea de alertă va putea fi propusă, conform noilor modificări ale legii, la nivelul întregii țări și se va supune la vot Parlamentului în trei zile. De asemenea, starea de alertă poate fi aplicată în plan local, conform newsweek.ro.

ADVERTISEMENT