Avertisment din SUA: Rusia ar putea invada Polonia peste noapte

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
26/07/2016, 21:00
Avertisment din SUA: Rusia ar putea invada Polonia peste noapte

Rusia ar putea invada Polonia “peste noapte” si infrange cu usurinta aliatii NATO care i-ar sari in aparare, se arata intr-un nou studiu. “Chiar daca Moscova nu are in prezent intentia de a provoca NATO direct, asta s-ar putea schimba in mod neasteptat peste noapte, iar (un atac – n.red.) ar putea fi implementat cu rapiditate, urmand un plan deja pregatit”, avertizeaza un raport al organizatiei Atlantic Council, citat de The Independent.

Singura varianta care ar multumi Moscova: NATO sa inghete activitatile in Europa de Est

Expertii sustin ca Moscova are capacitatea de a invada Polonia, insa momentul in care ar putea face acest lucru este imprevizibil, se mai precizeaza in documentul think tank-ului din Statele Unite.

Expertii mentioneaza, totusi, ca Rusia ar putea ataca rapid, cand NATO si Europa “sunt distrase de alte crize” sau ca reactie la activitatile Aliantei Nord-Atlantice, pe care Kremlinul le interpreteaza gresit.

Rusia: Este nevoie de contrabalansarea NATO. Europenii nu vor Rusia dusman

Raportul, intitulat “Inarmare pentru descurajare”, sustine ca NATO ar raspunde cu intarziere unei invazii ruse in Polonia, iar fortele poloneze ar suferi pierderi majore pana cand aliatii vor trimite intariri.

“Prezenta NATO in regiune nu este momentan destul de extinsa pentru a face fata”, se subliniaza in documentul citat, in contextul in care tensiunile dintre Rusia si Alianta Nord-Atlantica sunt la cote ridicate in ultima perioada, dupa ce Moscova a anexat Crimeea si este acuzata ca a intervenit in conflictul separatist din Ucraina.

Sursă: www.ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×