Fotbal intern

Avertisment după eliminarea naționalei U21: ”Nu putem să ducem niciun jucător la echipa mare”

31.03.2021 | 10:13
Avertisment dupa eliminarea nationalei U21 Nu putem sa ducem niciun jucator la echipa mare
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Basarab Panduru a lansat un avertisment după eliminarea echipei naționale U21 a României de la Euro și este de părere că niciun titular de la meciul cu Germania nu poate face pasul la prima reprezentativă.

”Tricolorii mici” au părăsit competiția fără înfrângere după ce au remizat în fața nemților, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

Ionel Ganea crede că ratarea calificării în sferturile Euro U21 a fost cauzată de arbitrajul din meciul cu Ungaria. Fostul atacant al tricolorilor îl apără pe Adi Mutu și crede că absența fiului său, George, a contat mult.

Eliminarea naționalei U21 naște discuții aprinse

Imediat după ce naționala U 21 a României a fost eliminată de la turneul final, Basarab Panduru l-a criticat pe selecționerul Adrian Mutu pentru că i-a lăsat rezerve pe Radu Boboc, Andrei Ciobanu și Olimpiu Moruțan și consideră că niciun jucător titular cu Germania nu merită să ajungă deocamdată la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

”Din echipa asta care a intrat în teren cu Germania, noi nu putem să ducem niciun jucător la echipa mare. Niciunul. Nu este plus când tragi linie şi te uiţi că, după trei meciuri şi cinci puncte, nu duci niciun jucător la echipa mare. Ăsta este adevărul”, a declarat Panduru la Telekom Sport.

”Pe cine duci la echipa mare după turneul ăsta final? Pe Moruţan poţi să îl duci? Pe Olaru poţi să îl duci? Pe cine duci? Şi mai avem o problemă. Nu văd niciun fundaş care poate să vină să pună probleme unuia de la echipa mare. Care şi ei sunt cum sunt”, a mai spus fostul internațional.

ADVERTISEMENT

Motivele pentru care România U21 nu a repetat performanța din 2019

Fostul jucător legendar al Borussiei Dortmund, Marcel Răducanu, este încântat de noua generație de fotbaliști români, dar nu crede că în momentul de față aceștia își pot face prezența în Bundesliga și nici măcar în liga a doua din Germania.

Sigură de prezenţa la EURO U21 2023, din calitatea de gazdă, naţionala de tineret a României nu va mai participa la preliminarii. Astfel, selecţionata lui Adrian Mutu va juca doar meciuri amicale în următorii doi ani, partide ce vor fi programate atunci când se joacă şi rundele din calificări.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, la EURO 2019, România U21 surprindea şi reuşea calificarea în semifinale, dintr-o grupă cu Franţa, Anglia şi Croaţia. Acum, la turneul final din Ungaria şi Slovenia, ”tricolorii mici” au părăsit competiția din grupe, iar FANATIK îţi prezintă patru motive pentru eliminarea dureroasă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,72 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT