News

Avertisment dur al lui Nelu Tătaru: „S-ar părea că noi vrem să facem o pandemie din 5-6 valuri”

Nelu Tătaru anunță noi valuri ale pandemiei în România.
13.10.2021 | 21:52
Avertisment dur al lui Nelu Tataru Sar parea ca noi vrem sa facem o pandemie din 56 valuri
ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a transmis că am putea asista la mai multe valuri ale pandemiei în țara noastră. Dacă acum ne confruntăm cu cel de-al patrulea val, nu ar trebui să fim surprinși atunci când vor apărea și cele cu numărul cinci sau șase.

Noi valuri ale pandemiei, anunțate de Nelu Tătaru. Mesajul acestuia

Fostul ministrul al sănătății a precizat că ar fi trebuit să învățăm ceva din celelalte trei valuri ale pandemiei care ne-au lovit, dar nu a fost cazul.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, noi nici măcar nu am fost pregătiți pentru ele, a spus Nelu Tătaru, care a precizat și că același scenariu se va repeta și în cazul valului cinci, pentru că este aproape sigur faptul că și acesta va veni.

Valurile vor tot veni până când imunizarea împotriva coronavirusului nu va ajunge la un procent de cel puțin 70%.

ADVERTISEMENT

Mulți români au ales să se imunizeze prin boală, dar există un procent de circa 50% din populație care este susceptibilă la a face o formă gravă a Covid-19.

Ce a avut de spus fostul ministru al sănătății despre pandemie și noile valuri

„Nu s-a terminat. S-a terminat fiecare val în parte din care dacă n-am învățat câte ceva, să știm că n-o să fim pregătiți nici la următorul.

ADVERTISEMENT

Trăim momentele în care n-am fost pregătiți nici de valul trei, nici de valul patru.

Vă asigur că dacă noi nu conștientizăm acum, nu vom fi pregătiți nici de valul cinci.

Urmează un val până vom fi toți imunizați, măcar 70%. Imunizarea se face prin vaccinare sau prin boală. Majoritatea dintre noi am ales să facem prin boală această imunizare.

Avem o populație receptivă de 50%, să zicem, nevaccinați și netrecuți prin boală. Acea populație este pepiniera din care se nasc cazuri și cazurile grave”, a spus Nelu Tătaru la Digi24.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru a mai precizat și faptul că durata unei pandemii ar trebui să fie de maximum doi ani, dar în cazul țării noastre s-ar putea ajunge la o extindere a acesteia și să avem chiar și valul cu numărul șase al îmbolnăvirilor cu coronavirus.

„O pandemie are un an jumătate-doi și ține 3-4 valuri. S-ar părea că noi vrem să facem o pandemie din 5-6 valuri”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT
Tags: