News

Avertisment dur al OMS. Ce preconizează pentru al doilea an al pandemiei

13.01.2021 | 21:44
Avertisment dur al OMS. Ce preconizează pentru al doilea an al pandemiei
Avertisment dur al OMS. Ce preconizează pentru al doilea an al pandemieiSursa foto: cnbc.com
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății lansează un averisment dur pentru anul 2021, cel de al doilea al pandemiei. Experții sunt de părere că acesta o să fie mai greu decât primul.

Nu este prima oară când cercetătorii instituției vin cu vești proaste, care distrug speranțele de a reveni prea curând la normalitate. Aceștia au precizat că sfârșitul pandemiei nu o să aibă loc în acest an.

ADVERTISEMENT

Totuși, de data aceasta, mesajul transmis de reprezentanții OMS este unul înfricoșător. Conform acestora, partea cea mai grea a pandemiei nu a trecut, ci este pe cale să înceapă, odată cu al doilea an al său.

Avertisment dur al OMS. Ce preconizează pentru al doilea an al pandemiei

„Intrarea în cel de-al doilea an ar putea fi chiar mai dură având în vedere unele dintre dinamicile transmisiei”, a declarat Michael Ryan, directorul OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unui eveniment din mediul online.

ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății a explicat că în ultima săptămână au fost înregistrate aproximativ cinci milioane de noi infectări, după ce numărul acestora scăzuse pentru două săptămâni. Experții sunt de părere că acest lucru se întâmplă din cauza sărbătorilor de iarnă.

„După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăți”, a precizat și directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, epidemioloaga americană Maria DeJoseph Van Kerkhove. Avertizările vin și din cauza apariției unor noi tulpini ale virusului.

Situația din Marea Britanie, unde noua tulpină se răspândește cu o viteză de 70% mai mare decât virusul inițial, este îngrijorătoare. La sfârșitul lui 2020, cazurile de infectare cu noua variantă a virusului erau mult mai puține. De la începutul acestui an, tulpina a început să câștige teren.

ADVERTISEMENT

Nu este singura mutație a virusului apărută recent. Cu două luni în urmă, o nouă formă de coronavirus a fost descoperită în Africa de Sud. Tulpina a creat spaimă în rândurile oamenilor de știință, aceștia dovedind că poate să limiteze efectele vaccinurilor.

OMS a mai explicat și anterior că 2021 nu o să aducă sfârșitul acestei pandemii. Experții au precizat că imunitatea de turmă nu o să fie atinsă, iar oamenii vor fi nevoiți să respecte în continuare normele de protecție și distanțarea socială.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri