ADVERTISEMENT
News

Avertisment dur al OMS! „Decesele la nivel mondial pot ajunge la 2 milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului”

Autor: Alexandru Năstase | 26.09.2020 | 09:58
Avertisment dur al OMS! „Decesele la nivel mondial pot ajunge la 2 milioane înainte de utilizarea pe scară largă a vaccinului”
Pandemia de coronavirus ar putea ajunge la două milioane de victime. Sursa foto - hepta.ro

Avertisment dur al OMS!  Două milioane de morţi din cauza Covid-19, adică dublul celor decedaţi până în prezent de noul coronavirus, este o cifră “foarte probabilă” dacă nu se face totul pentru a combate pandemia, a afirmat un înalt responsabil al Organizației

ADVERTISEMENT

“Dacă noi nu facem tot ceea ce este posibil, numărul de care vorbiţi (2 milioane) nu este doar posibil, ci din nefericire foarte probabil”, a răspuns directorul pentru Situaţii de urgenţă al OMS, Michael Ryan, întrebat într-o conferinţă de presă.

“Dacă nu vom continua să facem mai mult, să evoluăm amploarea şi intensitatea cooperării noastre, atunci da, vom contempla acel număr şi din păcate chiar mai mare. Acum este timpul să acţionăm”, a adăugat Ryan.

ADVERTISEMENT

Ce avertisment a lansat OMS!

“Nu este vorba doar de a testa şi de a urmări, nu doar de a îngriji medical, nu doar să aplicăm distanţa socială, nu doar să lucrăm la vaccinuri, faceţi toate acestea deodată”, a subliniat Ryan.

“Ceea ce este îngrijorător pentru noi este creşterea numărului de internări, o creştere a ratei de ocupare a paturilor şi serviciilor de îngrijire la terapie intensivă” în Europa, a spus Maria Van Kerkhove, responsabil OMS cu gestionarea Covid-19.

ADVERTISEMENT

O situaţie care s-ar putea complica odată cu debutul sezonului gripal, care ar putea să afecteze sistemele sanitare deja aflate la limită, supraîncărcate.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i-a avertizat pe toţi cei care au pariat pe un vaccin.

ADVERTISEMENT

“Mesajul nostru este că lucrând la un vaccin, trebuie să lucrăm şi mai mult cu uneltele pe care le avem deja la dispoziţie”, a spus el, subliniind că asta a permis unor ţări să controleze epidemia.

“Când veţi folosi aceste instrumente deja disponibile, salvaţi vieţi acum (…) nu puteţi salva oamenii astăzi pur şi simplu rugându-vă sau lucrând doar la vaccinuri care vor apărea târziu”, a insistat el.

ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19, care a început la sfârşitul lui 2019 în China înainte de a se răspândi în toată lumea, urmează să depăşească pragul de un milion de morţi.

Potrivit ultimului bilanţ al AFP, vineri la ora 11.00 GMT, cel puţin 984.068 de persoane au murit de Covid-19 în lume.

ADVERTISEMENT

Mai mult de 32.298.410 de cazuri de infecţie au fost oficial diagnosticate dar numărul de infecţii este considerat mult mai mare.

Cea mai afectată ţară în privinţa numărului de morţi este Statele Unite, cu 202.827 victime. Urmează Brazilia cu 139.808 de morţi, India cu 92.290 de morţi, Mexic cu 75.439 de morţi şi Regatul Unit cu 41.902 morţi.

 

 

Avertisment dur al OMS!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!