Sport

Emma Răducanu, avertizată de o mare campioană: ”Contractele publicitare o pot abate de la tenis”

Emma Răducanu este cel mai vehiculat nume din lumea tenisului în ultimele luni după succesul incredibil de la US Open, dar o fostă mare campioană o avertizează cu privire la tentațiile din jurul sportului.
06.12.2021 | 09:18
Emma Raducanu avertizata de o mare campioana Contractele publicitare o pot abate de la tenis
ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce a triumfat în Grand Slam-ul de la New York, jucătoarea britanică a semnat un contract cu Tiffany & Co, care a desemnat-o ambasador pentru bijuteriile sale de lux și i-a oferit un contract despre care presa britanică a scris că-i aduce 2,5 milioane de euro.

Casa de modă franceză Dior a vrut să nu rateze nici ea oportunitatea de a lucra cu noua senzație a tenisului și i-a oferit statutul de ambasador. Jucătoarea britanică cu tată român și mamă chinezoaică va promova colecțiile de haine create de Maria Grazia Chiuri, dar și pe cele de îngrijire a pielii și machiaj supervizate de Peter Philips.

ADVERTISEMENT

Avertisment în privința vieții extrasportive pentru Emma Răducanu

Toate aceste contracte fabuloase cu marile firme și sumele de bani care se învârt dintr-o dată în jurul ei ar putea să-i afecteze serios rezultatele sportive, iar fost mare jucătoare Virginia Wade, ultima campioană de Grand Slam a Marii Britanii până la succesul Emmei Răducanu, a avertizat-o să se concentreze mai mult pe sport.

”Obținerea tuturor acestor contracte îi pot lua mințile acestei tinere jucătoare. Trebuie să-și amintească faptul că aceste oferte au venit pentru că este o bună jucătoare de tenis și nu pentru vreun alt motiv.

ADVERTISEMENT

”Așa că ar fi bine să rămână o bună jucătoare de tenis! Mi-aș dori să se concentreze pe tenis și să nu-și facă griji pentru că trebuie să arate perfect”, a declarat Virginia Wade, conform publicației Express.

De ce a ajuns britanica o țintă în circuitul WTA

Câștigătoare a trei titluri de Grand Slam la simplu (US Open 1968, Australian Open 1972 și Wimbledon 1977), Virginia Wade este impresionată de calitățile arătate în teren de Emma Răducanu, însă nu vrea să pună presiune pe tânăra de 19 ani.

ADVERTISEMENT

”Este foarte inteligentă, echilibrată și serioasă. Ea chiar se dedică tenisului și rezolvă problemele pe teren. Nu trebuie să ne așteptăm la ceva spectaculos în următorii câțiva ani. Să-i oferim câțiva ani buni, în care să învețe și să se stabilizeze.

Există o mulțime de jucătoare foarte bune în circuit, iar Emma Răducanu este o țintă pentru ele acum. Toate vor cu disperare să o bată”, a mai spus fosta mare campioană britanică.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu, noul copil minune al tenisului

Ajunsă pe locul 19 WTA, Emma Răducanu face parte dintr-o campanie destinată sărbătorilor de iarnă. Spotul publicitar este pentru cel mai important lanț de echipament sportiv din Marea Britanie, ”Sports Direct”, fondat de fostul șef de la Newcastle, Mike Ashley. În reclamă mai apar și alte nume uriașe din sportul englez, cum ar fi fotbaliștii Jack Grealish, Declan Rice și Jordan Pickford sau atletele Katarina Johnson-Thompson și Jessica Ennis-Hill.

Campioana de la US Open 2021 poate deveni  una dintre cele mai bogate jucătoare de tenis din istorie datorită marketingului. Un cunoscut specialist în relații publice din Marea Britanie, Mark Borkowski, crede că jucătoarea poate încasa sume halucinante de bani dacă se va menține la cel mai înalt nivel.

Jucătorul britanic de snooker Ronnie O’Sullivan, considerat de unii drept cel mai valoros din istorie, a recunoscut că urmărește activitatea Emmei Răducanu și i-a dat sfaturi pentru a o ajuta să treacă mai ușor peste perioada stresantă pe care o travereasează după succesul de la US Open.

ADVERTISEMENT