ADVERTISEMENT
News

Avertisment ferm al unui medic român! Când apare valul 3 de COVID-19 în țară

Autor: Alexandru Năstase | 31.12.2020 | 07:20
Avertisment ferm al unui medic român! Când apare valul 3 de COVID-19 în țară
Medicul a vorbit despre valul 3 al pandemiei. Sursa foto - hepta.ro

Avertisment ferm al unui medic român legat de valul al treilea al pandemiei de coronavirus. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a transmis că acesta va ajunge în țară în perioada februarie-martie.

ADVERTISEMENT

Concret, acest al treilea val a apărut în contextul în care o nouă tulpină face ca noul COVID-19 să fie mult mai contagios.

Mai mult de atât! Medicul a a ținut să tragă un semnal de alarmă și a transmis că problema vaccinării devine una esențială în această situație.

ADVERTISEMENT

Avertisment ferm al unui medic român despre valul al treilea de COVID-19

“Avem o comunitate destul de numeroasă în Marea Britanie. Această nouă tulpină are o rată de transmisie mult mai accelerată, cu aproximativ 70% în rândul populației intracomunitare.

Această nouă tulpină sau noi tulpini, o să ne ducă la un posibil val trei, în perioada următoare”, a zis medicul la b1.ro.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să abordăm problema vaccinării cu maximă seriozitate și să avem î sursele medicale și să nu ne mai uităm după știrile false”, a precizat Cristian Oancea.

Medicul spune că un al treilea val ar urma să complice lucrurile foarte mult în țară. Drept pentru care vaccinarea populației nu trebuie făcută la întâmplare, ci chiar accelerată

ADVERTISEMENT

“Suntem pe un platou descendent Încet, încet presiunea pe sistemul sanitar s-a mai redus, cu excepția secțiilor de ATI.

Dar în Marea Britanie au fost peste 50.000 de noi infectări. Sunt câteva țări care deja au intrat în Lock down. Este o chestiune de timp până când și noi ne vom confrunta cu aceste tulpini.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea reprezintă singutra soluție ca să atenuăm acest șoc. Dacă vom continua să mergem în derâdere șși să ne imunizăm prin boală, uitați ce efecte devastatoar epoate să ajungă”, a mai adăugat doctorul.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!