News

Avertisment ferm al unui medic! „Vor apărea focare izolate de COVID care pot destabiliza epidemiologic!“

25.05.2020 | 18:53
Avertisment ferm al unui medic Vor aparea focare izolate de COVID care pot destabiliza epidemiologic
ADVERTISEMENT

Avertisment ferm al unui medic de la Spitalul Militar Central din București. Doctorul Valeriu Gheorghiţă a tras un semnal de alarmă și a transmis că strategia de relaxare nu trebuie să vină la pachet cu o relaxare a măsurilor de protecție.

Avertisment ferm al unui medic!

Mai mult de atât, medicul le-a spus oamenilor că noul coronavirus încă este în circulație și dacă reducem nivelul de protecție, acest lucru se va vedea prin creșterea numărului de infecții și cel al deceselor.

ADVERTISEMENT

„Este absolut evident că oamenii au nevoie să își reia o parte din activitate, însă trebuie să înțelegem corect acesta strategie de relaxare.

„Vor apărea focare izolate de COVID care pot destabiliza epidemiologic!“

Ea nu trebuie să vină la pachet cu o relaxare a măsurilor de protecție. Relaxarea trebuie privită mai degrabă din punct de vedere administrativ.

ADVERTISEMENT

Înseamnă o redeschidere a zonelor economice, a anumitor domenii de activitate, însă oamenii nu trebuie să facă rabat de la aceste măsuri de protecție.

Pentru că este cât se poate de clar că vom înregistra o creștere a numărului de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

De aici înainte, probabil că din punct de vedere epidemiologic, lucrurile se vor caracteriza prin apariția unor focare izolate care au potențialul să destabilizeze situația epidemiologică prin răspândirea infecției”, a spus medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă

De altfel, DSP Bucureşti a anunţat că s-au înregistrat 75 de cazuri de infectare cu coronavirus în centre rezidenţiale, atât în rândul angajaţilor, cât şi la persoanele internate, motiv pentru care s-a realizat un control. În urma verificărilor au fost descoperite mai multe nereguli, fiind aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”Urmare apariţiei cazurilor confirmate de SARS-CoV-2 pozitiv în centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente, atât din rândul personalului medical şi de îngrijire cât şi din cadrul persoanelor internate, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a efectuat un control în data de 24.05.2020”, a anunţat DSP Bucureşti.

Sursa citată a precizat că au fost identificate 75 de persoane (atât din rândul personalului angajat al centrului cât şi din rândul beneficiarilor) confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

”Nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar şi administrativ, toate măsurile care să prevină apariţia sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecţiei terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spaţii special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”, a transmis DSP.

 

ADVERTISEMENT