Ne apropiem cu pași repezi de Crăciun, iar carnea de porc urmează a fi savurată din plin de către români. Însă, nu fac tocmai bine, din cauză că acest aliment are un conținut toxic.
Carnea de porc, deși este gustoasă, ne poate trimite pe patul de spital. S-au făcut numeroase studii, de-a lungul timpului, care au scos la iveală faptul că poate crea boala numită trichineloză, potrivit draxe.com
Trichineloza apare din cauza paraziților prezenți pe carnea de porc. Simptome ale acestei afecțiuni sunt: senzația de greață, durere de cap, amețeală, durere de stomac, febră, frisoane. Netratată la timp, trichineloza poate ucide.
Carnea de porc trebuie bine fiartă sau prăjită, încât să nu fie foarte dăunătoare. Se spune că acest produs are mai multe bacterii și mai mulți viruși decât carnea de vită sau de pui.
Carnea de porc este plină de toxine fiindcă porcul digeră foarte rapit tot ceea ce consumă, cam în patru ore, în vreme ce vaca are nevoie de 24 de ore
Porcului îi rămân mulțimi de toxine în organism în urma digestiei rapide. Totodată, porcul nu are glande sudoripare, încât să elimine tot ce este rău.
De asemenea, aveți grijă de unde cumpărați carnea de porc. Evitați locurile neobișnuite, căci porcul poate avea el însuși, deja, trichineloză.
De altfel, pesta porcină încă afectează porcii în momentul de față. Luna trecută s-a depistat un focar la o fabrică din comuna Parța, județul Timiș.
”Este o problemă serioasă, deci este o problemă gravă pentru că acest virus n-are leac. În primul rând nu există un vaccin care să preîntâmpine îmbolnăvirea porcilor, în al doilea rând nu este un tratament.
Din punct de vedere al medicinei în domeniu n-am găsit soluția pentru a preîntâmpina o asemenea boală.”, a declarat ministrul agriculturii, Petre Daea.
Specialiștii spun că pesta porcină nu afectează omul, dar nici carnea nu este prea bună, în același timp, nefiind una perfect sănătoasă, informează sfatulmedicului.ro