Avertisment înainte de România U21 – Bosnia U21. “Să rămânem cu picioarele pe pământ!”

Iuliana Spirache   
în Echipa nationala
11/09/2018, 16:39
Avertisment înainte de România U21 – Bosnia U21. “Să rămânem cu picioarele pe pământ!” GALERIE FOTO
Jucătorii lui Mirel Rădoi la antrenamentul oficial susţinut înaintea meciului România U21 - Bosnia U21. Avertisment pentru "tricolorii mici"

Avertisment pentru jucătorii lui Mirel Rădoi înainte de  România U21 – Bosnia Herţegovina U21, meci din preliminariile Campionatului European 2019, azi, de la ora 19.00, pe stadionul Central din Ovidiu. “Tricolorii mici” au învins Portugalia U21, scor 2-1, în Pacos de Ferreira, iar aceştia sunt neînvinşi în Grupa 8.

Vlad Munteanu, managerul operaţional al echipei naţionale a României U21, îi atenţionează pe jucătorii lui Mirel Rădoi înaintea partidei cu Bosnia Herţegovina U21. Fostul internaţional român susţine că “tricolorii mici” au primit foarte multă atenţie după victoria obţinută în faţa Portugaliei şi asta ar putea să fie un dezavantaj.

Vlăd Munteanu, avertisment înainte de România U21 – Bosnia U21

”Îmi doresc foarte mult să rămânem cu picioarele pe pământ. Acești copii merită ridicați în slăvi fără niciun fel de problemă. Dar, avem niște exemple din trecut când am dat cu bățul în baltă, noi ca nație, și de aceea căutăm acum acel echilibru de care avem nevoie. Trebuie să credem în noi până în minutul 99, 100, cât om juca cu Bosnia, să credem că putem învinge Bosnia sau că putem face un egal și să ne calificăm mai apoi cu următoarele șase puncte tot de pe primul loc. Trebuie să fim echilibrați. Deocamdată nu am realizat nimic, în afara unei victorii mari cu Bosnia”, a spus Vlad Munteanu pentru o emisiune de sport.

”Aceste generații au nevoie de rezultatul final. Naționala U19 a jucat niște meciuri extraordinare și a pus la punct naționale ca Rusia sau ca Serbia, dar când a trebuit să pună punctul pe ”i” la meciul cu Ucraina n-a reușit. Sunt sigur că dacă ne calificam la turneul final U19 eram calificați și la CM U20 cu generația pe care o avem. Acesta este declicul unei generații!”, a mai spus Vlad Munteanu.

Mirel Rădoi a susţinut o conferinţă de presă înaintea meciului cu Bosnia Herţegovina U21
Mirel Rădoi la conferinţa de presă susţinută înaintea meciului România U21 – Bosnia-Herţegovina U21

Clasament Grupa 8:

Bosnia-Herţegovina – 18 puncte

România – 15 puncte

Portugalia – 13 puncte

Ţara Galilor – 10 puncte

Elveţia – 7 puncte

Liechtenstein – 0 puncte

Meciuri rămase de disputat pentru România U21 în preliminariile EURO 2019:

România – Bosnia Herţegovin – 11 septembrie 2018

România – Ţara Galilor – 12 octombrie 2018

România – Liechtenstein – 16 octombrie 2018

La turneul final care o să aibă loc în Italia şi San Marino se califică direct doar prima clasată în grupă. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off în dublă manşă pentru a stabili ultimele două selecţionate care merg la EURO 2019.

Mirel Rădoi va sta pe banca tehnică a naţionalei României U21 pentru a doua oară în meciul cu Bosnia-Herţegovina, iar selecţionerul nu se va putea baza pe trei dintre oamenii de bază care au evoluat împotriva Portugaliei. Ionuţ Nedelcearu, Dragoş Nedelcu şi Andrei Ivan sunt suspendaţi. Robert Moldoveanu şi Ricardo Grigore au fost convocaţi de Mirel Rădoi pentru meciul cu Bosnia-Herţegovina, deşi cei doi dinamovişti nu au făcut parte din planurile antrenorului pentru partida care a avut loc în Pacos de Ferreira.

Prezenţa la turneul final din Italia şi San Marino ar fi prima a echipei naţionale a României U21 după cea din 1998. “Tricolorii mici” sunt neînvinşo şi ocupă poziţia a 2-a în clasament.

România – Bosnia-Herţegovina, azi, ora 19.00, în Grupa 8, pe Pro X. Toate fazele importante vor fi LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.

Închide ×