Avertisment înfricoșător despre valul 3 al pandemiei! „Vor fi mult mai mulți pacienți”

Alexandru Năstase   
în HotNews
28/02/2021, 12:59
Avertisment înfricoșător despre valul 3 al pandemiei! „Vor fi mult mai mulți pacienți”
Valul trei al pandemiei ar putea să fie unul și mai mare. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Avertisment înfricoșător despre valul 3 al pandemiei! Cel care conduce institutul Matei Balș, medicul Cătălin Apostolescu a transmis că acest virus va rămâne pentru o foarte lungă perioadă printre noi și că ar putea să facă ravagii dacă nu păstrează măsurile de precauție.

„În mod normal, într-un salon, când au fost câteva zile niște pacienți, îl închizi și faci sterilizare. Noi eram în situația în care nu mai reușeam să facem așa ceva.

Cum se elibera patul, imediat venea alt pacient. Cât să apucăm să schimbăm așternutul și să ștergem puțin mobilierul în jur și imediat puneam alt pacient.

Avertisment înfricoșător despre valul al treilea al pandemiei!

Mă tem că ar putea fi mai rău. Zece, hai, dacă suntem optimiști, 15 la sută din populație a trecut prin infecția COVID,.

Deci asta ne arată că încă mai avem majoritatea populației care nu a trecut prin COVID. Nouă ne este teamă că al treilea val va fi mai rău decât al doilea, în sensul că vor fi mult mai mulți pacienți.

Nu știm deocamdată cum va evolua din punct de vedere clinic, dar vă întreb: între 1.000 de pacienți cu mortalitate 3 la sută și 3.000 de pacienți cu mortalitate 2 la sută, cum e mai bine?”, a declarat Cătălin Apostolescu la Digi 24.

Mai mult de atât, directorul Institutului Matei Balș spune că și celelalte tulpini vor ajunge în România. ”Garantat ntat vor ajunge. Și pe lângă acele tulpini, vor mai apărea altele.

Ne putem uita în istorie, ne putem uita pe modele matematice. Este clar că acest virus va rămâne pentru o foarte lungă perioadă printre noi, 10 ani, 20 de ani, 30 de ani.

Este adevărat, sperăm că la un moment dat numărul de cazuri va deveni foarte mic și sperăm ca la un moment dat acest nou coronavirus se va domoli și va ajunge precum celelalte coronavirusuri pe care le cunoșteam și pe care le știam că dau guturaiuri”, a mai spus Cătălin Apostolescu

Închide ×