News

Avertisment îngrijorător din partea ONU: Pandemia de coronavirus va sărăci peste 500 de milioane de oameni

10.04.2020 | 14:15
Avertisment ingrijorator din partea ONU Pandemia de coronavirus va saraci peste 500 de milioane de oameni
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus va sărăci peste 500 de milioane de oameni la nivel global. Este o previziune a Organizației Națiunilor Unite care dă fiori multor persoane de pe planetă.

Avertisment îngrijorător din partea ONU: Pandemia de coronavirus va sărăci peste 500 de milioane de oameni

Pandemia de coronavirus care face ravagii la nivel mondial, acolo unde a lăsat în urmă deja peste 1.600.000 de infectați și aproape 100.000 de morți, ar putea sărăci sute de milioane de oameni.

ADVERTISEMENT

La această concluzie au ajuns cei de la Organizația Națiunilor Unite. Forul mondial a făcut o analiză complexă a costurilor umane și financiare ale pandemiei de coronavirus, iar concluziile sunt sumbre.

ONU anunță că va fi pentru prima oară în ultimele trei decenii când nivelul sărăciei va crește la nivel global. Studiul organizației a fost efectuat de către experți ai King’s College London și ai Universității Naționale din Australia.

ADVERTISEMENT

”Următoarea criză economică are potențial să fie chiar mai severă decât cea sanitară”, a spus profesorul australian Christopher Hoy, anunță BBC.

Conform raportului, se estimează că între 400 și 600 de milioane de oameni se vor situa sub pragul sărăciei după valul pandemiei de COVID-19, iar acest lucru va pune în pericol ținta ONU de eradicare a sărăciei până în 2030.

ADVERTISEMENT

40% dintre cei afectați de sărăcie se vor afla în Estul Asiei și Pacific

Conform ONU un procent de 40% dintre ”noii săraci” ai planetei se vor afla în Estul Asiei și Pacific, iar aproximativ o treime în Africa Sub-sahariană, respectiv sudul Asiei.

Odată cu începutul acestei săptămâni, un număr de 100 de organizații internaționale au cerut ștergerea datoriilor din acest an pentru țările aflate în curs de dezvoltare, care ar duce la o reducere a poverii financiare de circa 25 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Punctul de vedere al celor de la ONU este că marile forțe ale planetei trebuie să colaboreze pentru eradicarea sărăciei.

”Reuniunile Băncii Mondiale și G20 de săptămâna viitoare reprezintă o oportunitate importantă pentru liderii mondiali de a colabora și a pune la cale un pachet comun de salvare economică pentru a proteja persoanele cele mai vulnerabile.”, au spus cei de la ONU într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT