News

Avertisment al Poliției Române: lapoviță și ninsoare pe autostrăzile A2 și A4

Vremea de iarnă începe să pună probleme pe șosele. Poliția Română a transmis un avertisment miercuri seara. Autoritățile anunță precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe autostrăzile A2 și A4.
15.12.2021 | 19:51
Avertisment al Politiei Romane lapovita si ninsoare pe autostrazile A2 si A4
ADVERTISEMENT

Codul galben anunțat de ANM pentru sud-estul țării începe să-și arate colții încă înainte de a intra în vigoare.

Încă de la ora 18:30, în mai multe zone au început să cadă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a emis o atenționare.

Poliția Română, alertă pentru șoferi. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe A2 și A4

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la ora 18:30, se semnalau precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, tronsonul kilometric 193 – 212 şi pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, existând posibilitatea formării poleiului.

ADVERTISEMENT

Până la această oră ceața nu și-a făcut simțită prezență, ceea ce înseamnă, că nu sunt probleme de vizibilitate în trafic.

Date fiind condițiile de iarnă, care odată cu intrarea în vigoarea a alertei ANM s-ar putea înrăutăți, Poliția Română a emis și o serie de sfaturi.

ADVERTISEMENT

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen”, anunță Infotrafic.

Cei din Poliție le reamintesc șoferilor că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă.

ADVERTISEMENT

Județe din Dobrogea, sub cod galben de ninsori abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben pentru partea de sud-est a țării, valabil de miercuri 15 decembrie, ora 20:00, până joi, 16 decembrie, ora 14:00. Alerta vizează precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ninsoare și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat în Dobrogea vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp) și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea intensificări, cu viteze de 40…45 km/h. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, iar rafalele vor atinge 50…60 km/h. Meteorologii fac precizarea că astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în estul Munteniei, unde vor fi și condiții de polei.

ADVERTISEMENT